Huimaa luettavaa! Suomalaispelaajat solmivat NHL-sopimuksia hurjalla tahdilla – tässä komea listaus kokonaisuudessaan

Suomalaispelaajat ovat solmineet kevään ja alkukesän aikana hurjan määrän NHL-sopimuksia. MTV Urheilu keräsi yhteen kaikki kevään tuoreet sopimuspelaajat.

Suomalaispelaajien virta Pohjois-Amerikkaan on ollut viime vuosina kasvamaan päin. Päättyneellä kaudella luistimenpiirtoja NHL-jäähän teki 41 kenttäpelaajaa ja kahdeksan maalivahtia. Kevään ja alkukesän aikana peräti 17 suomalaispelaajaa on solminut NHL-sopimuksen.

Pittsburgh Penguins on naarannut ahkerasti suomalaispelaajia riveihinsä, sillä se on tehnyt kevään aikana sopimuksen peräti neljän suomalaispelaajan kanssa.

Alla listaus kaikista kevään ja alkukesän aikana NHL:ään sopimuksen tehneistä suomalaispelaajista. (Ikä, pelipaikka, joukkue)

Joona Luoto, 21, hyökkääjä, Winnipeg Jets

3 vuoden tulokassopimus

Tapparan riveissä kolmella edelliskaudella pelannut Luotoa ei olla koskaan varattu NHL:ään. Viime kaudella Luoto keräsi 58 SM-liigaottelussa 16 tehopistettä.

Eetu Tuulola, 21, hyökkääjä, Calgary Flames

3 vuoden tulokassopimus

Eetu Tuulola on Calgaryn kuudennen kierroksen varaus vuodelta 2016. Tuulola oli HPK:n luottopelaajia Suomen mestaruuteen päättyneellä kaudella. Nuori hyökkääjä takoi runkosarjassa 36 pistettä.

Tarmo Reunanen, 21, puolustaja, New York Rangers

3 vuoden tulokassopimus

Reunanen teki läpimurtonsa päättyneellä kaudella SM-liigassa. Reunanen oli Lukon tehokkain puolustaja 25 tehopisteensä turvin.

Veini Vehviläinen, 22, maalivahti, Columbus Blue Jackets

2 vuoden tulokassopimus

Veini Vehviläinen siirtyy Columbuksen organisaatioon Kärpistä, jonka tolppien välissä hän kantoi ykköstorjujan viittaa kahdella edelliskaudella. Vehviläisellä on vyöllään Suomen mestaruuden lisäksi myös alle 20-vuotiaiden ja aikuisten maailmanmestaruus.

Emil Larmi, 22, maalivahti, Pittsburgh Penguins

2 vuoden tulokassopimus

Emil Larmi torjui päättyneellä kaudella HPK:n sensaatiomaiseen Suomen mestaruuteen. Larmi torjui kiekkoja pudotuspeleissä hurjalla 93,2 prosentin varmuudella. Hienot peliesitykset palkittiin NHL-sopimuksella.

Joel Kiviranta, 23, hyökkääjä, Dallas Stars

2 vuoden tulokassopimus

Kiviranta murtautui monien yllätykseksi Leijonien kevään MM-joukkueeseen. Turnaus päättyi upeasti maailmanmestaruuteen ja Kiviranta esiintyi Leijonien alemmissa ketjuissa mallikkaasti edukseen. Kiviranta siirtyy Dallasin organisaatioon Sportista.

Eetu Luostarinen, 20, hyökkääjä, Carolina Hurricanes

3 vuoden tulokassopimus

Kivirannan ohella myös Luostarinen kuului Leijonien MM-kultamiehistöön. Turnaus päättyi ikävästi loukkaantumiseen, mutta KalPassa hienon kauden pelannut hyökkääjä kirjoitti NHL-sopimuksen Carolinan kanssa.

Oliwer Kaski, 23, puolustaja, Detroit Red Wings

1 vuoden tulokassopimus

Kaski pelasi Pelicansin paidassa hämmästyttävän upean kauden. Kaski takoi runkosarjassa puolustajalle hurjat 51 pistettä. Kaski esiintyi edukseen myös Leijonien MM-kultajoukkueessa.

Kasper Björkqvist, 21, hyökkääjä, Pittsburgh Penguins

2 vuoden tulokassopimus

Viime kaudet Yhdysvaltojen yliopistosarja NCAA:ssa kiekkoillut Björkqvist on suuremmalle suomalaisyleisölle vielä hieman tuntemattomampi tapaus, mutta Björkqvist on esiintynyt tasokkaassa NCAA:ssa tehokkaasti.

Uuttera hyökkääjä oli myös voittamassa alle 20-vuotiaiden MM-kultaa kotikisoissa kaudella 2015-2016.

Aleksi Heponiemi, 20, hyökkääjä, Florida Panthers

3 vuoden tulokassopimus

Aleksi Heponiemi pelasi Oulun Kärpissä upean tulokaskauden iskien runkosarjassa 46 tehopistettä. Aiemmin Pohjois-Amerikan juniorisarjoissa hurjia tehoja iskenyt Heponiemi lähtee hakemaan pelipaikkaa Aleksander Barkovin rinnalta.

Tony Sund, 23, puolustaja, San Jose Sharks

1 vuoden tulokassopimus

Sund putosi Leijonien MM-joukkueesta viimeisten joukossa, mutta kausi SM-liigassa oli komea. Sund oli Sportin tehokkain puolustaja 35 pisteellään. 

Niclas Almari, 21, puolustaja Pittsburgh Penguins

3 vuoden tulokassopimus

Almarin kausi päättyi Larmin ohella komeaan Suomen mestaruuteen HPK:n riveissä. Almari pääsi maistamaan AHL:n tunnelmaa jo toissa kaudella kolmen ottelun verran, joten Pohjois-Amerikan kiekkokaukalot eivät ole täysin vieraita suomalaispuolustajalle.

Arttu Ruotsalainen, 21, hyökkääjä, Buffalo Sabres

3 vuoden tulokassopimus

Ruotsalainen oli päättyneellä kaudella Ilveksen avainpelaajia. 42 pistettä runkosarjassa takonut hyökkääjä jäi Leijonien kisakoneen ulkopuolelle kalkkiviivoilla, mutta ensi kaudella Ruotsalainen pääsee jahtaamaan NHL-unelmaansa Buffalon organisaatiossa.

Teemu Kivihalme, 24, puolustaja, Toronto Maple Leafs

1 vuoden tulokassopimus

USA:ssa syntynyt Kivihalme palaa kahden Suomessa pelatun kauden jälkeen kotikonnuilleen. Kivihalme vakiinnutti paikkansa Kärppien kärkipuolustajien joukossa ja debytoi viime kaudella myös Leijonien paidassa.

Otto Leskinen, 22, puolustaja, Montreal Canadiens

2 vuoden tulokassopimus

Leskinenkin putosi viimeisten joukosta Leijonien MM-joukkueesta, mutta kausi KalPassa oli erittäin onnistunut. Leskinen oli KalPan neljänneksi tehokkain pistemies 31 tehopisteensä turvin.

Mikael Hakkarainen, 21, hyökkääjä, Chicago Blackhawks

3 vuoden tulokassopimus

Hakkarainen on listauksen tuntemattomin suomalaisnimi. Hakkarainen on pelannut neljä edellistä kautta Pohjois-Amerikan kiekkokaukaloissa niin NAHL:ssä, USHL:ssä kuin NCAA:ssakin.

Oula Palve, 27, hyökkääjä, Pittsburgh Penguins

1 vuoden tulokassopimus

Palve on noussut viime vuosien aikana ryminällä SM-liigan tähtipelaajien joukkoon. Vielä kaudella 2015-2016 Palve pelasi Mestistä Jukureiden riveissä, mutta taitohyökkääjän kehitys on ollut hurjaa. Palve jahtaa pelipaikkaa kivikovasta Pittsburgh-ryhmästä.

Lue myös:

    Uusimmat