Winamp-musiikkisoitin tekee paluun – hallitsi markkinoita vuosituhannen alussa

Vuosituhannen alussa suosituimpiin musiikkisoittimiin lukeutunut Winamp tekee paluun vuonna 2019. Asiasta uutisoi TechCrunch.

Winamp-sovellus niitti suosiota vuosituhannen alussa, mutta joutui sittemmin taipumaan esimerkiksi iTunesin vallattua alaa. Uusi omistaja AOL ei saanut pidettyä Winampia kehityksen kelkassa, ja lopulta sovelluksen oikeudet myytiin belgialaiselle Radionomy-verkkoradiolle. Uuden omistajan kunnianhimoinen tavoite on palauttaa Winamp kansan huulille vuonna 2019.

Uudesta Winampista on tavoitteena tehdä sovellus, joka yhdistää kaiken musiikkisisällön helposti saataville. Muun muassa MP3-musiikki, podcastit sekä radio-ohjelmat löytyvät uudesta sovelluksesta, jonka kehityksessä pyritään myös kunnioittamaan vanhoja menestyksen aikoja. Winamp toimii toki tälläkin hetkellä, mutta tietokonesovellusta on päivitetty viimeksi vuonna 2013.

Radionomyn toimitusjohtaja Alexandre Saboundjian uskoo sovellukselle olevan edelleen kysyntää.

”Winampista tulee ensi vuonna kokonaan uusi versio, joka tarjoaa täydellisen kuuntelukokemuksen unohtamatta kuitenkaan sovelluksen perintöä. Voit kuunnella MP3-tiedostoja myös pilvipalveluiden kautta sekä kuunnella podcasteja, radioasemia tai luomiasi soittolistoja”, Saboundjian kertoo.

Winamp tuskin enää saavuttaa sitä asemaa, mikä sillä kerran oli, mutta sovellusta edelleen käyttäville uutinen paluusta on varmasti mieleinen.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja