Wimbledonissa kakkoseksi jäänyt Nick Kyrgios pyysi käytöstään anteeksi – ylisti Novak Djokovicia: "On hän vähän jumala"

Katso tästä Tulosruudun juttu Wimbledonin finaalista.

Novak Djokovic kruunattiin Wimbledonin tennisturnauksen miesten kaksinpelin mestariksi. Loppuottelussa turnauksen ykkössijoitettu serbialainen kukisti tenniksen "pahan pojan" Nick Kyrgioksen erälukemin 4–6, 6–3, 6–4, 7–6 (7–3).

Tasaisen ottelun käännekohta nähtiin kolmannen erän tilanteessa 4–4, jossa Kyrgios johti omaa syöttöään 40–0. Yhtäkkiä hän teki pari helppoa virhettä, ja peliä myöhemmin Djokovic siirtyi 2–1-johtoon, jota serbialainen ei ole urallaan suurturnauksen finaalissa sössinyt.

Mestarin ja haastajan suhde on ollut rosoinen, mutta sunnuntaina Djokovic antoi kenttähaastattelussa Kyrgiosille kunniaa.

–  Nick, tulet pääsemään finaaliin vielä uudestaan. Olet huikea talentti ja osoitit olevasi yksi maailman parhaista etenkin tällä alustalla.

–  En olisi uskonut, että sanon sinusta näin monta mukavaa asiaa. Tämä on nyt virallisesti bromanssi, serbialainen lisäsi.

Djokovic on nyt voittanut neljä viimeisintä ja yhteensä seitsemän Wimbledonia. Grand slam -titteleitä hänellä on 21.

Kummassakin tilastossa serbialainen on toisena, sillä Roger Federerillä on vyöllään kahdeksan Wimbledonia ja Rafael Nadalilla 22 suurvoittoa.

Kyseinen kolmikko ja Andy Murray on pitänyt Wimbledonia kaksi vuosikymmentä takataskussaan, kun edellinen voittaja heidän ulkopuoleltaan on Lleyton Hewitt vuodelta 2002.

Mestari peittosi Kyrgios-peikkonsa

Loppuotteluparin keskinäisissä kamppailuissa Djokovic ei ollut koskaan saanut erää tai edes murtoa. Toki lajilegendat nousevat uudelle tasolle tärkeissä paikoissa, mistä Kyrgioskin sai sunnuntaina aimo annoksen.

–  On hän (Djokovic) vähän jumala, kun luulin, että pelasin hyvin.

Sijoittamaton australialainen latasi finaalissa Lontoon nurmille kaiken, mitä kikka-arsenaalistaan löytyy. Hän syötti kakkosta täysillä ja hämäsi alakautta, löi vasemmalla kädellä ja kohotti takaperin jalkojen välistä.

Peliesitystensä ohella australialainen keräsi mediahuomiota sylkemällä katsojien päälle ja haukkumalla tuomareita. Liekö matka loppuotteluun asti ollut henkisesti opettavainen, sillä australialainen pahoitteli tappion jälkeen turnauskäytöstään?

–  Kiitokset tuomareille ja yleisölle. Tiedän, etten ole ollut helpoin. Kaikesta huolimatta nämä kaksi viikkoa ovat olleet minulle sekä tiimilleni upeat, ja nyt tarvitsemme lomaa.

Kyrgios-peikon selättäminen varmasti maistuu, koska kausi 2022 ei ole ollut Djokovicille helpoin. Hän ei päässyt rokottamattomana Australian avoimiin ja hävisi Nadalille Ranskan avointen puolivälierissä.

Osallistuminen tenniskauden viimeiseen arvoturnaukseen Yhdysvaltojen avoimiin on myös vaakalaudalla puutteellisen rokotussarjan vuoksi. Turnaus käynnistyy New Yorkissa 29. elokuuta.

Lue myös:

    Uusimmat