Wimbledoniin valmistautuva Emil Ruusuvuori paljasti poikkeavan tapansa – "Tiedän, että monet niitä tuijottelevat"

Emil Ruusuvuori ennakoi Wimbledon-turnauksen avausotteluaan tiistaiaamun Tulosruudussa.

Wimbledonin tennisturnaukseen valmistautuva Emil Ruusuvuori on nostanut tällä kaudella nurmella pelaamiensa otteluiden määrä merkittävästi.

Kaiken kaikkiaan Ruusuvuori on tuplannut koko uransa nurmella pelattujen otteluiden määrän. Kruununa puolivälieräpaikka Lontoon ATP-turnauksessa kesäkuun puolivälissä.

Ruusuvuori kertoo MTV Urheilulle saaneensa paljon arvokasta treeniä nurmikenttäolosuhteista Lontoossa.

– Tuntuu että joka pelistä sai vähän jotakin. Pystyi oppimaan "nurmikentän saloja" koko ajan enemmän. Niitä käytiin paljon koutsin kanssa läpi ja toisella viikolla sain heti aikaan tulostakin, Ruusuvuori kertaa Lontoon antia.

Wimbledonin tarunhohtoinen turnaus starttaa Ruusuvuoren osalta maailmanlistan sijalla 101 olevaa Yoshihito Nishiokaa vastaan. Kaksi aiempaa parin välistä kohtaamista suomalainen on voittanut.

Ruusuvuori ei mieti hetkeäkään tulevaa ottelua pidemmälle. Keskittyminen on täysin avauskierroksen ottelussa.

– En ole katsonut kaaviota. Kuulin kyllä ketä vastaan pelaan ensimmäisellä kierroksella. Tiedän, että monet niitä tuijottelevat mutta se ei kuulu omiin tapoihini, Ruusuvuori linjaa.

Vastassa jopa itse Rafael Nadal? Katso pääkuvan videolta Tulosruudun juttu Ruusuvuoresta. Videolta näet myös, miltä suomalaisen turnauskaavio näyttäisi, jos suosikit pitävät pintansa.

Grand slam -turnauksessa Ruusuvuori ei ole urallaan vielä toista kierrosta pidemmälle edennyt. 

– Grand slamissa pärjääminen on selkeästi yksi niistä seuraavista askelista. Jos haluan tavoitella maailmanlistan 30 parhaan kärkeä, on näissä turnauksissa mentävä pidemmälle, Ruusuvuori kertoo.

Suomalainen on harjoitellut Wimbledonissa muun muassa viime vuoden finalistin, Matteo Berrettinin kanssa. Ruusuvuori on intoa täynnä turnauksen avausottelun alla. 

– Nämä ovat niitä parhaita kisoja tässä lajissa. Näihin halutaan ja yritetään nauttia ja ottaa kaikki irti, Ruusuvuori päättää.

Ruusuvuoren ja Nishiokan välinen avauskierroksen ottelu pelataan tiistaina 28.6. iltapäivällä.

Lue myös:

    Uusimmat