WhatsAppin voi nyt lukita Face ID tai Touch ID -tunnistuksella iPhoneissa

Suosittu keskustelusovellus WhatsApp on saanut iPhoneissa pienen mutta merkittävän päivityksen.

WhatsApp on nyt mahdollista lukita erikseen Face ID -kasvojentunnistuksella tai Touch ID -sormenjälkitunnistuksella. Näin sovellus pysyy lukittuna ja sen tiedot salassa esimerkiksi vaikkapa, kun vanhempi muuten avaa puhelimen lukituksen ja lainaa sitä lapselleen.

Uuden lukituksen käyttöönotto onnistuu versioon 2.19.20 tai uudempaan päivittämisen jälkeen WhatsApp-sovelluksessa kohdassa Asetusten alla Tili -> Tietosuoja -näkymän kautta. Käyttöönoton jälkeen aina avatessa WhatsApp pitää tunnistautua joko Touch ID:llä tai Face ID:llä.

Tiettävästi WhatsApp kehittää vastaavaa toiminnallisuutta myös sen Android-sovellusversioon, mutta toistaiseksi päivitys on varsinaisen julkaisuversion osalta saatavilla vasta WhatsAppin iPhone-versiolle.

WhatsAppin uuden lukituksen käyttöönotto ei vaikuta ilmoituksiin. Jos ne ovat käytössä, ei niiden katselu tai vastaaminen pikavastaustoiminnolla vaadi erillistä tunnistautumista uuden lukituksen käyttöönoton jälkeenkään. Myös saapuviin puheluihin vastaaminen onnistuu ilman tunnistusta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja