WhatsApp rajoittaa viestien eteenpäin lähettämistä

Feikkiuutisia vastaan taistellakseen WhatsApp on päättänyt rajoittaa viestien edelleen välittämistä, kerrotaan sovelluksen blogitekstissä. Päätös tehtiin, kun yhtiötä syytettiin vaarallisen ja harhaanjohtavan tiedon leviämisestä Myanmarissa ja sittemmin myös Intiassa.

Facebookin omistama WhatsApp on ryhtynyt toimiin vaikeuttaakseen muun muassa feikkiuutisten levittämistä etenkin suurille ryhmille yhtäaikaisesti. Käytännössä tämä tarkoittaa edelleen lähetettävien viestien vastaanottajamäärän rajoittamista. Tähän asti viestin on voinut välittää 250 ihmiselle, mutta vastedes määrä on 20. Intiassa määrä puolestaan on varotoimenpiteenä rajoitettu vain viiteen henkilöön.

Intiaa koskee myös pikajako-toiminnon väliaikainen estäminen. Toiminnolla on mahdollista jakaa mediaa, kuten valokuvia ja videoita, eteenpäin vain parilla kosketuksella. WhatsAppin mukaan kaikissa toimissa on kyse vain testistä, eivätkä muutokset näin ollen ole välttämättä pysyviä.

Vastaanottajamäärän rajoittaminen ei tietenkään poista feikkiuutisten aiheuttamia ongelmia, mutta hidastaa yhtä kaikki niiden leviämistä. Facebook on muutenkin vihjannut lisäävänsä panostustaan feikkiuutisia vastaan taistellakseen. Tähän asti yhtiö on tyytynyt piilottamaan mahdollisesti haitallisia päivityksiä näkyvistä, mutta vastedes tavoitteena on kyseisen sisällön poistaminen kokonaan.

WhatsAppin muutokset tulevat voimaan lähipäivinä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja