Mainos

WhatsApp-käyttäjille varoitus: Älä mene tähän huijaukseen!

Viestisovelluksen käyttäjät ovat raportoineet viesteistä, joissa kehotetaan päivittämään sovellus WhatsApp Gold-versioon, kertoo The Telegraph.

Sovelluksen versio ei kuitenkaan ole WhatsAppin oma, vaan kolmannen osapuolen. Sovellus lehden sisältää haittaohjelmia, jotka varastavat käyttäjien tietoja ja tiedostoja.

Twitterissä kiertäneessä kuvassa kerrotaan, että kyseinen viestisovelluksen versio on aiemmin ollut vain suurten starojen käytössä. Version ominaisuuksista kerrotaan muun muassa, että sillä voi lähettää kerralla jopa yli 100 kuvaa. Version ulkonäkö on myös muokattavissa.

Sovellusversio on jo kadonnut sekä Androidin että iOS:n sovelluskaupoista, eikä sen levinneisyydestä ole tarkkaa tietoa. Vastaavia keinoja on kuitenkin nähty ennenkin, joten sovelluksen käyttäjän on syytä olla erityisen varovainen.

Aiemmin käyttäjiä kehotettiin lataamaan WhatsApp Plus -niminen sovellus, jonka yhtiö on jo kertonut olevan kolmannen osapuolen kehittämä.

Yhtiö kertoo myös, ettei koskaan lähetä käyttäjille viestejä, joissa kehottaa lataamaan sovelluksesta uusia versioita. Sen sijaan virallisena yhteydenottokanavana toimii sähköposti. WhatsApp kehottaa myös raportoimaan epäilyttävistä kohtaamisistaan palvelulle.

 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.