Wärtsilä perusti kriisivalmiusryhmän koronavirusepidemian vuoksi – yrityksellä on Kiinassa noin 1000 työntekijää, joista osa on suomalaisia

Näinkin voi varautua koronavirukseen – Wärtsilä jatkoi kiinalaistyöntekijöidensä lomaa 3:02
Finnair peruu kaikki lentonsa Manner-Kiinaan.

Merenkulku- ja energiamarkkinoilla toimivan Wärtsilän Kiinassa työskentelevistä henkilöistä alle kymmenen on suomalaisia. Wärtsilän työntekijöillä ei ole tavattu koronavirustartuntaa.

Wärtsilässä koronaviruksen leviämistä on seurattu tarkasti siitä lähtien, kun Wuhanissa ensimmäistä kertaa tavatusta viruksesta uutisoitiin.

– Olemme asettaneet kriisivalmiusryhmän, joka kokoontuu päivittäin ja tekee päätöksiä tilanteen kehittymisen mukaan, sanoo Wärtsilän viestintäjohtaja Atte Palomäki.

Wärtsilän Kiinassa olevilla tehtailla ei ole tällä hetkellä työntekijöitä. Tämä johtuu Kiinan uudenvuodenlomista, joita on koronaviruksen vuoksi pidennetty helmikuun 10. päivään saakka.

Palomäki ei osaa tässä vaiheessa kommentoida, mitä tapahtuu, kun lomat päättyvät.

– Seuraamme viranomaisohjeita ja toimimme niiden perusteella, Palomäki kertoo.

Työmatkoja on karsittu

Viestintäjohtaja Atte Palomäen mukaan Wärtsilän henkilöstöllä on tavallisesti jatkuvasti työmatkoja Kiinan ja Suomen välillä. Erityisen vilkasta liikenne on Vaasan ja Kiinan välillä.

Koronavirusepidemian myötä työmatkoja on pyritty vähentämään.

– Olemme käyneet läpi, ovatko työmatkat välttämättömiä vai voidaanko ne siirtää tulevaisuuteen. Pääasiassa ne ovat olleet siirrettävissä, Palomäki sanoo.

Kiinassa Wärtsilä on asettanut työntekijöilleen matkustuskiellon Wuhaniin ja sen lähialueille.

Wärtsilä seuraa yleistä ohjeistusta

Wärtsilän Kiinan toiminnot eivät sijaitse Wuhanin välittömässä läheisyydessä. Tunnelma Kiinassa on Palomäen mukaan rauhallinen ja odottavainen.

– Haluamme huolehtia, että työntekijämme ovat ajan tasalla ja hyvin ohjeistettuina käytännöistä. Näissä asioissa nojaamme terveysviranomaisiin, Maailman terveysjärjestöön ja omiin turvallisuuskumppaneihimme, kommentoi Palomäki Wärtsilän käytäntöjä.

Mahdollisissa koronavirustartuntatapauksissa Wärtsilä luottaa yrityksen ulkopuoliseen ammattitaitoon.

– Jos työntekijällä havaitaan koronavirustartunta, niin se varmasti tapahtuu lääkintähenkilökunnan toimesta. Toimenpiteet tulevat sieltä, eivätkä suoraan yrityksen kautta, Palomäki tarkentaa.

Kiinan viranomaiset eivät ole toimittaneet suoria toimintaohjeita Wärtsilälle.

– Olemme seuranneet yleistä ohjeistusta, Palomäki sanoo.

Asiakkaista huolehditaan tilapäisjärjestelyin

Wärtsilä on pyrkinyt toimimaan siten, että koronavirusepidemiasta huolimatta sen asiakkaiden kriittisistä toiminnoista huolehditaan sovitusti.

– Huollamme laivateknologiaa ja voimalaitoksia. Meidän täytyy varmistaa, että voimme erilaisin tilapäisjärjestelyin huolehtia asiakkaiden tarpeista, mikäli emme pysty matkustamaan, Palomäki sanoo.

Lue myös:

    Uusimmat