Waltteri Immonen oudossa tilanteessa - ”Oli sellainen olo kuin joku olisi sahannut jalat poikki”

Waltteri Immonen sai niskaansa melkoisen uutispommin, kun suomalaisen pitkäaikainen seura EV Zug ilmoitti, ettei se tarvitse enää Immosen palveluksia.

MAINOS

MM-puolivälierä
Suomi–Sveitsi

Torstaina klo 21.15 MTV3:lla ja C More Sport 1:llä.

Jääkiekon MM-kisojen kaikki 64 ottelua näet C Moren suoratoistopalvelusta.

Seurassa vuodesta 2008 lähtien apuvalmentajana toiminut Immonen kertoo MTV Sportin haastattelussa miltä tuntui saada kylmä suihku niskaansa.

– Mulla on semmoinen tilanne, että minulla on vielä vuosi sopimusta jäljellä Zugin kanssa, missä ennätin olla valmentajana viimeiset kymmenen vuotta. Mutta nyt sain kengän kuvan perseeseen ja tällä hetkellä mulla ei ole joukkuetta, 51-vuotias Waltteri Immonen naurahti MTV Sportin haastattelussa.

– Tämä tapahtui noin reilu viikko sitten ja otan nyt ihan rauhallisesti. Tein ensimmäisen ammattilaissopimuksen Jokereiden kanssa 1988 ja nyt nyt on vuosi 2018 eli olen 30 vuotta elänyt joka päivä lätkää. Aluksi oli sellainen olo kuin joku olisi sahannut jalat poikki, kun sain seuralta ilmoituksen. Mutta nyt tuntuu jo siltä, että on hyvä aika pysähtyä ja miettiä, että mitä teen seuraavaksi.

Minkä takia sait lähtöpassit?

–  Ehkä sitä on turhaa miettiä. Ei ole kuitenkaan nykypäivänä ihan normaalia, että valmentaja pysyy 10 vuotta yhdessä seurassa, niin kuin minä pysyin. Kaikenlaisia selityksiä sitä tietenkin kuulee. 

Kiinnostaako valmentaminen Suomessa?

– Olen avoin kaikelle. Toki haluan tehdä asiat omalla tavallani. Valmentaminen ei ole minulle vain työ, vaan laitan koko sydämeni peliin. En ole sellainen, että vaihdan sukkia joka päivä. Siitä kertoo se, että minulla on ollut urallani vain kaksi seuraa: 34 vuotta Jokerit ja 10 vuotta Zug. Jos menen jonnekin töihin, niin sitten tuon kaiken mukanani – myös perheeni. En usko etävalmentamiseen siten, että minä valmennan jossain ja perhe on muualla.

Immonen on toiminut pelaajauransa jälkeen myös Helsingin Jokerien valmentajana. Hän oli myös Suomen jääkiekkomaajoukkueen valmennustiimissä kaudella 2016-2017.

Lue myös:

    Uusimmat