Wagner-pomo Prigozhinista julkaistu väitetty ääniviesti – puolustaa Nigerin vallankaappausta ja lupaa apua

Wagnerin palkkasotilasryhmään yhdistetty venäläinen järjestö jakoi torstai-iltana Nigerin vallankaappausta puolustavan viestin, joka oli ilmeisesti Wagner-pomo Jevgeni Prigozhinilta.

Nigerin vallankaappaus on nigeriläisten taistelua kolonisoijia vastaan, Prigozhin vaikuttaa sanovan ääniviestissä. Vaikka ääniviestin ääni muistuttaa Prigozhinin ääntä, uutistoimisto AFP ei pystynyt vahvistamaan sen aitoutta. Viestissä sanotaan myös – ilman todisteita – että länsimaat tukevat terroristiryhmiä Nigerissä.

Niger on ollut aiemmin Ranskan vallan alla.

Viestin jakoi Officers' Union for International Security (OUIS), jota Yhdysvallat on pitänyt Wagnerin peiteyhtiönä Keski-Afrikan tasavallassa.

CNN kertoo Prigozhinin mainostavan Wagner-ryhmää viestissään.

–Kansa kärsii. Ja siksi Wagneria rakastetaan, ja tämä on yksityisen palkka-armeijan Wagnerin voima. Koska Wagnerin tuhat sotilasta pystyy turvaamaan järjestyksen sekä tuhoamaan terroristit ja estämään sen, että terroristit vahingoittavat rauhanomaista kansaa, Prigozhin sanoo viestissä.

Prigozhin on Pietarissa?

Lisäksi sosiaaliseen mediaan julkaistiin torstaina kuva, jossa Prigozhin näyttää olevan Pietarissa, jossa Afrikan maat ja Venäjä aloittivat torstaina kaksipäiväisen huippukokouksen. BBC kertoo kuvan olevan ensimmäinen konkreettinen todiste Prigozhinista sen jälkeen, kun hänen johtama Wagner-ryhmä kapinoi kesäkuussa.

Kuvasta uutisoi yhdysvaltalainen CNN, joka paikansi kuvan metatietojen avulla pietarilaiseen hotelliin. Venäläismedioiden mukaan Prigozhin on pitänyt kyseisessä hotellissa toimistoaan, CNN sanoo.

Kuvassa hymyilevä Prigozhin tervehtii Keski-Afrikan tasavallan delegaation jäsentä. Wagner-joukot ovat olleet läsnä Keski-Afrikan tasavallassa vuosien ajan.

Prigozhinin olinpaikka on ollut epävarma sitten sen, kun Prigozhinin johtamat Wagner-joukot aloittivat kapinan Venäjän asevoimia vastaan kesäkuun 23. päivänä.Pri

Lue myös:

    Uusimmat