Vyötärön paljastava asu ei kelvannut kuntosalille – Julia kertoo joutuneensa poistumaan kesken treenin

Nämä asiat jokainen kuntosalilla käymiseen hurahtanut tunnistaa 0:45
Katso myös: Nämä asiat jokainen kuntosalikäynneistä hurahtanut tunnistaa.

Amerikkalaisnainen väittää joutuneensa poistumaan kuntosalilta kesken treenin liian paljastavan asunsa vuoksi.

Yhdysvaltojen Tenneseessä asuva Julia Maren kertoo olleensa kuntosalilla yllään musta urheilutoppi ja khakin väriset leggingsit, joiden väliin jäi kaistale paljasta ihoa. Julia kertoo Instagram-tilillään, että kesken treenin kuntosalin työntekijä lähestyi häntä ja kertoi tämän joutuvan poistumaan salilta, jos ei laittaisi paitaa ylleen. Tapahtuneesta uutisoivat muun muassa  News.com.au ja LADBible.

Jos juilkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä

"Koska 7,5 senttia vyötäröstäni on paljaana, en ole tervetullut kuntosalille"

Naisen mukaan hänelle ei tarjottu minkäänlaista selitystä.

– Tänään minulle kerrottiin ilman selityksiä, että minun pitäisi lähteä kuntosalilta, jos en laittaisi paitaa ylleni. Treenini keskeytettiin, ja minua kehotettiin ottamaan kuulokkeeni pois, jotta joku voisi kertoa minulle voivansa "hakea minulle paidan, jos tarvitsisin sellaisen", ja että jos haluaisin jatkaa treeniäni, minun pitäisi laittaa sellainen ylleni, Julia kirjoitti Instagram-tilillään.

Avautumisen yhteydessä hän julkaisi kuvan "sopimattomasta" treeniasustaan. 

Julian mielestä tapahtunut on todiste kaksoisstandardien ja seksismin olemassaolosta.

– Joten kerrot minulle, että koska 7,5 senttia vyötäröstäni on paljaana, en ole tervetullut kuntosalille, mutta samalla joku hiton Chad on siellä vaatteessa, joka paljastaa koko hänen nänninsä?

"Milloin lakkaamme valvomasta naisten vartaloita...?"

Julia pohtii kirjoituksessaan, että jos ongelma on se, että hän asussaan on häiriötekijä, miksei tilivelvollinen ole se, joka asusta häiriintyy.

– Milloin lakkaamme valvomasta naisten vartaloita ja alamme pitämään muita vastuussa niiden seksualisoinnista? 

Julia pohtii myös, milloin koittaa aika, jolloin naiset kokisivat voivansa pukeutua kuntosalille mukavimmaksi kokemaansa asuun.

– Sanonpahan vain, että ilmestyn paikalle hihattomassa paidassa, josta nännini paistaa esiin, Julia päättää kirjoituksensa.

Feministiksi julistautuva Julia ei paljasta kirjoituksessaan kuntosalin nimeä. Julkaisuun on ropissut useita kannustavia kommentteja. Kuntosalin toimintaa on ihmetelty, sillä moni pitää Julian vaatteita täysin tyypillisenä saliasuna.

Kyseessä ei ole ensimmäinen kerta, kun liian paljastavaksi tai muutoin sopimattomaksi mielletty asu on johtanut häätöön kuntosalilta. Aiemmin esimerkiksi australialainen Gabi häädettiin salilta asunsa vuoksi.

Lue uusimmat lifestyle-artikkelit.

Lue myös:

    Uusimmat