Trendiasuun pukeutunut 27-vuotias nainen häädettiin kuntosalilta Australiassa – onko tämä vaatetus mielestäsi liian paljastava?

Tutkimus väitti lääkäreiden bikinikuvia"epäammattimaisiksi"- vastaiskuna lanseerattiin #MedBikini  0:45
Kohututkimus väitti lääkäreiden bikinikuvia "epäammattimaisiksi" – katso, miltä näyttää naislääkäreiden vastaisku.

Australialaisnainen kertoo tulleensa häädetyksi kuntosalilta liian paljastavaksi koetun vaatetuksen vuoksi, kertoo News.com.au. Kyseessä ei ole ensimmäinen kerta, kun naisia soimataan niukasta pukeutumisesta.

Sydneyssä asuva Gabi Goddard kertoo olleensa kuntosalilla harmaissa pyöräilyshortseissa ja mustassa pikkutopissa, kun henkilökunnan edustaja pyysi häntä menemään kotiinsa ja vaihtamaan vaatteensa.

Gabin mukaan syyksi hänen häätämiselleen kerrottiin, että samassa toimitilassa opetettiin luokallista teini-ikäisiä oppilaita. Opettaja oli ilmaissut huolensa nuorten näkemän paljaan ihon määrästä.

Tämä asu koettiin liian paljastavaksi. Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Raivostunut Gabi jakoi vaatetuksestaan kuvan Instagramissa. Hän kertoi päivän olleen kuuma ja kuntosalin ilmastoinnin olleen pois päältä. Hän kertoi myös olleensa yhteydessä kyseisen koulun rehtoriin, sillä hänen mielestään koululla ei pitäisi olla valtaa muiden pukeutumiseen eikä naisia pitäisi rangaista siitä, että miehet esineellistävät heitä.

Gabin mukaan hän ei ole koskaan kohdannut vastaavaa kohtelua huolimatta siitä, että on käyttänyt vastaavanlaista asua monilla kuntosaleilla.

Gabin runsaasti huomiota kerännyttä päivitystä on jakanut edelleen feministinen The Nasty Woman Club -tili. Nainen itse on jo poistanut julkaisunsa, mutta päivittää tilanteen kehittymistä Instagram-tarinoissaan.

Risuja ja ruusuja kommentoijilta

Päivitys on herättänyt mielipiteitä suuntaan jos toiseenkin.

Osa nettikommentoijista kertoi olevansa suuttuneita Gabin kokemasta kohtelusta ja sanoi, ettei kenenkään pitäisi joutua kuuntelemaan pukeutumisneuvoja ventovierailta ihmisiltä. Eräs äiti kertoi, ettei oleta kenenkään vaihtavan vaatteitaan hänen 11-vuotiaan poikansa vuoksi.

Instagram-tarinoissaan Gabi on jakanut myös saamaansa negatiivista palautetta. Osa pitää hänen pukeutumistaan sopimattomana ja liian paljastavana. Toiset näkevät, että Gabin toppi oli liian pieni, toiset kokevat tämän housut liian tiukoiksi.

Gabin käyttämät pyöräilyshortsit ovat tällä hetkellä kuuminta muotia.

Paljastavasti pukeutuvia naisia moitittu ennenkin

Kyseessä ei ole ensimmäinen kerta, kun naiselta vaaditaan peittävämpää pukeutumista julkisella paikalla.

Kerroimme aiemmin muun muassa Samista, joka joutuu hetkeksi käsirautoihin pakarat paljastavien bikiniensä vuoksi. Tanga-malliset bikinit aiheuttivat raivoa myös toisella amerikkalaisella rannalla, kun tuntematon nainen haukkui tanssijan uima-asua säädyttömäksi.

Naisten bikinien moittiminen säädyttömiksi ei ole ongelma vain uimarannoilla ja sosiaalisessa mediassa. Tänä vuonna julkaistussa tutkimuksessa lääkäreiden vapaa-ajalla ottamia bikinikuvia väitettiin ”epäammattimaisiksi”. Tutkimuksen herättämä raivo synnytti #MedBikini-liikkeen, jossa lääkärit jakavat kuvia itsestään sekä ranta- että työasussa.

Lue uusimmat lifestyle-artikkelit.

Lue myös:

    Uusimmat