Vyötärö hoikaksi ja mieli virkeäksi – näin pääset kesäkuntoon luonnollisesti

Kun keho puhdistuu ylimääräisistä kuona-aineista, on olo energisempi ja vyötärökin hoikempi.

Kevät ja kesä lähenevät ja monien suomalaisten haaveissa olisi saada karistettua muutamia ylimääräisiä kiloja rantakeleihin mennessä. Hyvä startti elämäntapamuutokselle ja laihdutuskuurille onkin luonnollinen puhdistuskuuri, jonka avulla saa poltettua sekä rasvaa että nostettua mielialaa. Muutaman viikon puhdistuskuurin aikaan kiloja voi lähteä roppakaupalla. Puhdistuskuurilla voi saada tuloksia jo parissa päivässä, kun kehon ylimääräiset nesteet poistuvat ja paino laskee.

Vältä prosessoituja ruokia

Puhdistuskuureja on monenlaisia, mutta perusperiaate on kaikissa sama: ruokavaliosta jätetään pois kaikki prosessoitu ruoka kuten sokerit ja huonot hiilihydraatit. Turvotuksesta ja ilmavaivoista pääsee eroon pudottamalla ruokavaliosta myös yliherkkyyttä aiheuttavat raaka-aineet kuten gluteenin ja maitotuottet. Näiden raaka-aineiden lisäksi puhdistuskuurin aikana suositellaan välttämään alkoholia, kofeiinia, soijaa, maissia ja teollista lihaa.

Pidä nestetaso korkealla

Puhdistuskuurin aikana on tärkeää juoda paljon vettä, jotta keho voi toimia tehokkaana puhdistajana. Puhdistuskuurin aikana voi juoda myös tiettyjä mehuja, kunhan tarkkailee raaka-aineita. Puhdistusmehuissa suositaan useimmiten vihreää teetä sekä nestettä poistavia vihreitä vihanneksia.

Suosi luonnollisia ruokia

Korvaa prosessoidut ruoat ruokavaliossasi ravinne- ja vitamiinipitoisilla ruoilla. Suosi tiettyjä hedelmiä ja vihanneksia, jotka auttavat edistämään ruoansulatusta, ylläpitävät maksan toimintaa ja stimuloivat kehon luonnollista puhdistautumista. Keväällä kannattaa suosia erityisesti parsaa, kirsikoita ja artisokkia.

Puhdista ajatuksesi liikunnalla

Liikunta tekee hyvää sekä keholle että mielelle, joten pieni urheilukin kannattaa puhdistuskuurin aikana. Jos supistat puhdistuskuurin aikana normaaleja kalorimääriäsi, kannattaa rankat hikijumpat kuitenkin unohtaa.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja