Vuosia syyllisyyttä herkuttelusta ja eri dieettejä – lopulta yksi sääntö auttoi Courtneyta pudottamaan yli 20 kiloa

3:36

Kun nuori australialaisnainen kuuli 80/20-säännöstä, hänen suhteensa ruokaan muuttui. Nainen onnistui lopulta pudottamaan lähes huomaamattaan yli 20 kiloa, kertoo News.au.com-sivusto.

Onko laihduttaminen puhdasta matematiikkaa? Katso vastaus yllä olevalta videolta!

Courtney Schweiger oli aktiivinen nuori nainen, mutta siitä huolimatta hän painoi jopa 97 kiloa. Ongelma ei ollutkaan liikunnan puolella, vaan ruokailussa.

– Kun tunsin itseni stressaantuneeksi tai ahdistuneeksi, söin lisää. Kun jotain pahaa tapahtui, himoitsin herkkuja. Nämä himot yhdistettynä häpeään, jota tunsin siihen aikaan, kun olin "lihava", muuttuivat monen vuoden syömishäiriöksi, Courtney kertoo News.au.com-sivustolle.

Courtney kertookin olleensa useilla eri dieeteillä, ahmineensa ja kärsineensä bulimiasta. Kaikella tällä oli negatiivinen vaikutus naisen aineenvaihduntaan, mutta erityisesti myös kehonkuvaan.


Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Ruokamäärien laskeminen ei tuonut hyvää oloa

Courtney pyrkikin voittamaan haasteensa ruoan kanssa, ja aloitti makroruokavalion. Kalorien laskemisen sijaan ruokavaliossa lasketaan makroravinteita eli hiilihydraattien, proteiinin ja rasvan määrää.

– Pudotin painoa, tunsin oloni hyväksi, mutta myös huomasin, että [makrojen] seuraamisesta oli tullut pakkomielle. Olin päätynyt siihen pisteeseen, jossa mennessäni ulos syömään mieleni valtasi huono omatunto ennen kuin olin edes tilannut.

Courtneyn mukaan henkinen hyväolo ei ollut balanssissa fyysisen hyvän olon kanssa. Hän alkoi pelätä tiettyjä ruoka-aineita ja painonnousua, joten oli aika etsiä toinen ratkaisu.

80/20-säänto auttoi

Sitten Courtney kuuli ensi kerran 80/20-säännöstä. Yksinkertaistettuna se tarkoittaa naisen mukaan sitä, että 80 prosenttia ruokavaliosta on puhdasta ja ravintorikasta eli hyviä hiilihydraatteja, rasvoja ja proteiinia, kun taas 20 prosenttia ruoasta oli "hauskaa".

– Joskus välipalani ovat omenasiivuja ja maapähkinävoita, välillä taas saatan syödä jäätelöä tai tortillasipsejä ja guacamolea, hän selittää.

Courtney kertoo 80/20-säännössä yhdistyvän hallinnan ja tasapainon juuri hänelle sopivalla tavalla. Noudattamalla sääntöä ruokavaliossaan nainen on nyt onnistunut pudottamaan 22 kiloa ja parantamaan suhdettaan ruokaan.


Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.


Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

– Kenenkään ei pitäisi tuntea niin paljon syyllisyyttä, että heidän täytyy kokea fyysistä/psyykkistä kipua ja stressiä vain, koska he syövät yhden aterian, nainen täsmentää.

Lähteet: News.au.com

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja