Vuosia kestäneessä taistelussa yllätyskäänne: Jamie Spears luopuu Britney Spearsin holhouksesta

Isänsä holhouksessa olevaa Britney Spearsia on kuultu oikeudessa Yhdysvalloissa 3:07
Britney Spearsia kuultiin oikeudessa Yhdysvalloissa ensimmäisen kerran kesäkuussa

Britney Spearsin holhouksesta on kiistelty pitkään. Nyt poptähden isä Jamie Spears on ilmoittanut vetäytyvänsä tehtävästä.

Poptähti Britney Spears, 39, on taistellut jo vuosia sen puolesta, että pääsisi pois isänsä Jamie Spearsin holhouksesta. Isä on ollut vastuussa tyttärensä taloudesta ja yksityiselämästä 13 vuoden ajan, eikä ole aiemmin ollut halukas vetäytymään tehtävästä.

Nyt Jamie Spears vaikuttaisi kuitenkin murtuneen julkisen paineen alla. Hän ilmoitti torstaina asianajajiensa välityksellä yhdysvaltalaiseen tuomioistuimeen luopuvansa tyttärensä holhouksesta.

Uutiskanava CNN:n haltuunsa saamien asiakirjojen mukaan Spears on tehnyt päätöksen häneen kohdistuneiden "epäoikeudenmukaisten hyökkäysten" seurauksena, eikä hän usko, että julkinen taistelu tyttären holhouksesta on hänen tyttärensä parhaaksi.

Asiakirjoissa sanotaan, että Jamie Spears aikoo tehdä yhteistyötä oikeusistuimen kanssa, jotta "järjestelmällinen siirtymä" uuteen huoltajuuteen onnistuisi. Spears korosti myös asiakirjoissa, ettei holhoojan vaihtamiselle ole hänen näkemyksensä mukaan edelleenkään mitään perusteita.

Britney Spearsille määrättiin holhooja vuonna 2008, kun hän oli kärsinyt edellisenä vuonna pahasta henkisestä romahduksesta. Spears on syyttänyt jo pidemmän aikaa isäänsä holhousaseman väärinkäytöstä, ja myös Spearsin fanit ovat ilmaisseet julkisesti tukensa suosikilleen. Hiljattain myös Britneyn äiti Lynne Spears vaati holhousvastuun poistamista ex-mieheltään ja esitti kovia syytöksiä tätä kohtaan.

Asiasta on väännetty oikeudessa tänä vuonna kuukausien ajan. Viimeksi heinäkuussa poptähden asianajaja Mathew Rosengart pyysi oikeusistuimelta holhousvastuun poistamista Jamie Spearsilta. Asianajajan mukaan laulaja on kykeneväinen tekemään nimityksen, jos hän on tuomarin mielestä kykeneväinen päättämään omasta asianajajastaankin.

Tuolloin kerrottiin, että Britney Spears toivoisi, että tehtävää hoitaisi jatkossa kalifornialainen kirjanpitäjä Jason Rubin

Rosengart sanoi CNN:lle toimittamassaan lausunnossa, että Jamie Spearsin päätös on otettu ilolla vastaan.

– Se on kunnianosoitus Britneylle. Olemme kuitenkin pettyneitä heidän jatkuviin, häpeällisin ja tuomittaviin hyökkäyksiin neiti Spearsia ja muita kohtaan, asianajaja sanoi.

Hänen mukaansa asia ei kuitenkaan ole tämän myötä painumassa unholaan.

– Odotamme innolla, että voimme jatkaa Spearsin ja muiden käyttäytymisen tutkintaa viimeisten 13 vuoden ajalta, kun hän riipi miljoonia dollareita tyttärensä omaisuudesta, hän napautti.

Lähde: CNN

Lue myös:

    Uusimmat