Vuosi sitten mies tulitti festivaalikansaa hotellin ikkunasta ja 58 ihmistä kuoli – tänään tunnelma Las Vegasissa synkkä, mutta toiveikas

Las Vegasin joukkoampumisesta tulee tänään vuosi 1:31

Tänään 1. lokakuuta 2018 tulee tasan vuosi Las Vegasin tuhoisasta joukkoampumisesta. Ampumisessa kuoli 58 ihmistä ja satoja haavoittui.

Yhdysvaltain Las Vegasissa tunnelma on tänään synkkä, sillä tasan vuosi sitten 58 ihmistä sai surmansa valtavassa joukkoampumisessa.

Joukkoampumisen selviytyjät kerääntyivät sunnuntaina yhteen muistelemaan vuoden takaista kauheutta. Selviytyjät surevat ja muistelevat yhdessä henkensä menettäneitä, ja yrittävät käsitellä omia traumojaan.

Selviytyjille oli erittäin tärkeää olla yhdessä joukkoampumisen muistopäivän alla.

– Tarvitsen tätä lohdutusta, tukea, ja rakkautta, jota minä saan näistä ihmisistä.

– On outoa ikävöidä 58 ihmistä, joita en edes koskaan tuntenut. Minä mietin, keitä he olivat, mitä he tekivät. Tämä on tapani surra.

– Minun täytyy olla ihmisten kanssa, jotka ymmärtävät mitä tapahtui.

Surusta huolimatta, selviytyjät Las Vegasissa ovat kuitenkin toivoa täynnä.

"He tarvitsevat minua ja minä aion auttaa heitä"

– Kun sain sen puhelun vuosi sitten lokakussa, pystyin vain ajatelemaan, että tämä on minun kaupunkini, meidän kaupunkimme. He tarvitsevat minua ja minä aion auttaa heitä, kommentoi poliisi muistotilaisuudessa.

Las Vegasin joukkoampuminen oli Yhdysvaltain historian tuhoisin yhden miehen aiheuttama massamurha.

Vuosi sitten kauhea tilanne sai alkunsa, kun iskun tekijä avasi tulen Mandala Bay- Kasinohotellin ikkunasta kohti musiikkifestivaalilla olevaa ihmismerta. Motiivia teolle ei koskaan löytynyt.

Maanantaina järjestetään Las Vegasissa useita muistotilaisuuksia uhrien muistolle. 

Lue myös:

    Uusimmat