Mainos

Helsingissä neljä tappaneen palon syy selvillä – joku käännellyt kiukaan säätimiä

Helsingin Vuosaaressa joulukuussa sattuneen tulipalon syy on selvinnyt, kertoo Onnettomuustutkintakeskus.

Tutkinnan perusteella joko perheen äiti tai joku 2–7-vuotiaista lapsista oli kääntänyt kiukaan säätimiä. Ilmeisesti kiukaan kellokytkimiä oli käännetty ajastetun käynnistyksen asentoon niin, että kiuas alkoi lämmetä vasta yöllä kello 1.30 jälkeen.

Onnettomuustutkintakeskuksen mukaan palon sattuessa yövuorossa ollut isä on kertonut, että äiti ei osannut käyttää kiuasta. Isän mukaan saunomisaikeita tuona iltana ei ollut, sillä perhe saunoi aina yhdessä.

Äidin uskotaan yrittäneen pelastaa lapsia

Asunnossa ei ollut palovaroitinta, joten äiti heräsi savuun liian myöhään. Onnettomuustutkintakeskus arvioi, että äiti yritti herättyään pelastaa lapsia. Äiti oli liikkunut asunnossa ja ilmeisesti avannut oven myös käytävään, koska asunnon ulko-ovi oli pelastustyöntekijöiden saapuessa auki.

Sisäovi oli kuitenkin kiinni. Onnettomuustutkintakeskus huomauttaa, että asuntoon oli voinut syntyä tulipalossa ylipainetta, joka esti lopulta äitiä ja lapsia avaamasta sisäovea tai parvekkeen ovea. Ylipaineeseen viittaa se, että ikkunat säilyivät palossa ehjinä.

Naapurit tekivät hälytyksen palosta pelastuslaitokselle. Pelastustyöntekijät saivat äidin ja kolme lasta ulos asunnosta, mutta perheen pelastamiseksi ei ollut enää mitään tehtävissä.

Aiemmin oikeuslääketieteellisessä ruumiinavauksessa on varmistunut, että uhrit hengittivät palokaasuja.

1:32

2:07

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.