Vuosaaren surmatalon asukkaat järkyttyneitä: "Töistä tullessani poliisi oli vastassa"

Porslahdentiellä sijaitsevan taloyhtiön pihassa, Helsingin Vuosaaressa, on iltapäivällä hiljaista. Vain verijälkiä siivotaan.

Luhtitalo-tyyliset rivitalot reunustavat lasten leikkipaikkaa, jonka viereisessä puussa roikkuu vielä poliisin eristysnauhaa.

Poliisi sai eilen iltakymmenen jälkeen ilmoituksen mahdollisesta henkirikoksesta. Vuosaaresta Porslahdentien taloyhtiön sisäpihalta löytyi 26-vuotias mies, joka oli kuollut teräaseesta tulleisiin vammoihin. 

Kiinteistöhuoltoyhtiön miehet siivoavat verijälkiä hiekalta.

– Tämä on vain työtä, toinen vastaa hiljaa.

Maahan on laskettu pieni ruusukimppu.

Parkkipaikalla vastaan kävelee nuori nainen.

– Olin tulossa töistä kotiin, kun poliisi pysäytti minut tuossa pihalla. Jouduin odottamaan jonkin aikaa ennen kuin pääsin asunnolleni. Surma oli tapahtunut siinä taloni edustalla ilmeisesti vain kymmenisen minuuttia ennen kuin tulin. Myöhemmin poliisi saattoi minut asunnolleni, nainen kertoo.

Lindaksi esittäytyvä nainen kertoo, että on asunut taloyhtiössä vasta jonkin aikaa. 

– Olen kyllä ihan viihtynyt täällä, mutta viikonloput ovat usein rauhattomia. Täällä liikkuu sellaista epämääräisen näköistä porukkaa. Tämä tapaus oli kyllä järkytys, nainen jatkaa. 

Parkkipaikalla vastaan tulee nuori pariskunta.

– Luin tapauksesta lehdestä ja vasta sitten tajusin, että kyse on omasta taloyhtiöstäni, mies sanoo.

Helsingin poliisi on ottanut kiinni kymmenen ihmistä henkirikoksen tutkinnassa. Poliisin mukaan kiinni otettujen mahdollista osuutta tapahtumiin selvitellään. Tapausta tutkitaan tappona.

Mainos

Lisää aiheesta

    Suosituimmat videot

    Uusimmat

     

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.