Vuonna 2020 olemme Euroopan vanhin kansa – silti harva eläkeikäinen huolehtii kunnostaan

Suomalaisten liikkumattomuus aiheuttaa tällä hetkellä miljardien kustannukset. Miten aikuiset saisi liikkumaan?

Elinajan odote kasvaa joka vuosi kolmella kuukaudella ja yli 65 -vuotiaiden määrän arvioidaan kaksinkertaistuvan seuraavan viidenkymmenen vuoden aikana. Kaikista Euroopan maista Suomi harmaantuu nopeimmin – vuonna 2020 olemme Euroopan vanhin kansa!

Väestörakenteen voimakas muutos luo kustannuspaineita sosiaali- ja terveyskuluihin. Suomalaisten liikkumattomuudesta aiheutuu tällä hetkellä 1-2 miljardin euron vuosittainen kustannus. Työkyvyttömyyden kustannukset ovat yli 4000 miljoonaa euroa vuodessa.

Suomen kunto- ja terveysliikuntakeskusten yhdistys SKY ry:n aktiivista ikääntymistä tukeva Mikä sinua liikuttaa?-kampanjan tavoitteena on kannustaa ja motivoida yli viisikymppisten ikäryhmää liikkumaan.

Ala liikkua!

Hae ystäväsi mukaan. Sopikaa päivä, jona käytte lenkillä. Pidä kiinni sovitusta

Hyödynnä eläkeläistarjous! Uimahalliin ja kuntosaleille pääsee eläkkeellä edullisemmin.

Hyödynnä kansalaisopistojen kurssit. Vanhemmille liikkujille on omia kursseja.

Muista, että vähän liikuntaa on parempi kuin ei yhtään liikuntaa!

Miten poistaa esteet ja saada 50+-vuotiaat liikkeelle?

Tilastollisesti vain 11 prosenttia 55–65-vuotiaista naisista ja 10 prosenttia miehistä harrastaa säännöllisesti liikuntaa.

Liikunnan puute on yksi merkittävistä syistä ikääntyneiden ikäryhmässä ilmeneville sydän- ja verisuonitaudeille, sekä todennäköinen seuraus myös psyykkisille sairauksille.

Yli viisikymppisten kasvava joukko on usein unohdettu, tai sivuutettu  liikunta- hyvinvointimarkkinoilla. Mikä sinua liikuttaa-kampanjan aikana kartoitetaan ikääntyvien kiinnostusta ja motivaatiota fyysiseen aktiivisuuteen ja sen perusteella kehitetään konkreettisia uusia toimintatapoja.

Liikunta ja lihaskunnon ylläpito on paras keino pitää ryhti ylväänä. Silti vain pieni osa meistä liikkuu aktiivisesti. Kaivelemme tekosyylaareja, jotta välttyisimme haastamasta itseämme. Hikoile kuitenkin hetki hyvinvointisi eteen.

Yksikin hyvä syy riittää muutokseen!Lähde: Suomen Kunto- ja terveysliikuntakeskusten yhdistys SKY ry

 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja