Mainos

Vuokramökit kasvattavat suosiotaan huimasti

Mökkeily on osa suomalaista sielunmaisemaa, ja korona-aikana perinteinen vapaa-ajanviettotapa on ottanut nousun uudelle tasolle. Etenkin vuokramökit ovat ihmisten suuressa suosiossa.

Tässä artikkelissa Koli24.fi sivuston ylläpitäjät kertovat syyt, miksi mökkivuokraus on juuri nyt suosionsa huipulla.

Osa klassista suomalaista unelmaa ovat punainen tupa ja perunamaa. Usein tähän yhtälöön on linkitetty myös oma mökki kauniissa järvimaisemissa kaukana kasvukeskuksista. Niinpä mökkeily onkin iso osa suomalaisten sielunmaisemaa.

Uusien kokemusten hankkiminen nostaa mökkivuokrausta

Moni suomalainen on viimeisten vuosien aikana hankkinut oman vapaa-ajanasunnon, mutta enenevässä määrin myös vuokramökit ovat kasvattaneet suosiotaan. Nuorempi ikäpolvi etsii nykyisin enemmän uusia kokemuksia. Tällöin lomalla ei välttämättä suunnata aina omalle mökille, vaan käydään kiertämässä kotimaan matkakohteita läpi vaikkapa mökkeillen.

Ihmiset hakevat vuokramökkiä netistä entistä enemmän

Moderni aika on myös mahdollistanut vuokramökkien laajemman tarjonnan verkkoalustoilla. Ennen sopivaa vuokramökkiä saatettiin etsiä puhelinluettelon keltaisilta sivuilta tai matkaoppaista, mutta nykyään hakukoneet tarjoavat ihmisille vastauksia sopivan vuokramökin löytämiseen mukavasti älypuhelimella tai tietokoneella.

Googlessa hakusanana “vuokramökit” on suosittu haku. Parhaimpina kuukausina koronan aikaan hakuja on ollut jopa yli 50 000/kk. Vuonna 2020 tämä haku kasvoi vilkkaimman hakukuukauden eli kesäkuun aikana lähes kaksinkertaiseksi verrattuna vuoden 2019 kesäkuuhun. Sama vertailu toukokuussa näyttää 2,5-kertaista kasvua.

Kun ennen vuotta 2020 vuokramökit hakua haettiin keskimäärin noin 11 000 kertaa kuukaudessa, on tuoreimmat lukemat noin 28 000 kertaa kuukaudessa. Tämä kertoo suosion räjähtäneen parin viime vuoden aikana.

Kotimaanmatkailun nousu auttaa mökkivuokrausta

Idea kestävästä lähimatkailusta on alkanut saamaan yhä enemmän tilaa matkaajien keskuudessa. Ja mikäs sen parempaa lähimatkailua kuin kotimaanmatkailu.

Suomalaiset ovat löytäneet uudelleen kotimaanmatkailun, eikä nykyään enää välttämättä lähdetä merta edemmäs kalaan. Ja mikäpä siinä, sillä kotimaa tarjoaa hienoa nähtävää ja koettavaa yllin kyllin. Suomi on pinta-alaltaan melko suuri maa, joka tarjoaa kävijöille runsaasti muun muassa luontokohteita.

Luontokohteiden lähellä on tarjolla usein myös hotellimajoitusta, mutta monin paikoin suositumpia ratkaisuja ovat vuokramökit, joiden kysyntä on kasvanut merkittävästi lähimatkailu trendin mukana.

Matkaa suunnitteleva joutuukin olemaan yleensä hyvissä ajoin liikkeellä, että saa käsiinsä mieluisan vuokramökin haluamanaan ajankohtana, olipa mökkeilyn tavoitteena esimerkiksi oleilu, kalastelu tai luontoon tutustuminen.

Korona-aika nosti vuokramökkien käytön uudelle tasolle

Yhtenä kotimaan matkailun suosion nostajana on ollut myös poikkeuksellinen korona-aika, joka laittoi ulkomaanmatkailun käytännössä jäihin joksikin aikaa. Tämän huomaa selkeästi yllä olevista hakumääristä.

Edelleenkään ulkomaanmatkailu ei ole täysin palautunut, ja alkaakin vaikuttaa siltä, että lisääntynyt kotimaanmatkailu on tullut jäädäkseen. Vaikka ulkomaille jo tälläkin hetkellä pääsee, pysyvät monet edelleen kotimaan kamaralla.

Korona-aikana trendi onkin ollut, että paremmin varustellut mökit ovat kasvattaneet suosiotaan vielä perinteisiä mökkejä enemmän. Mökkilomalta haetaan mukavuuksia ja uusia kokemuksia, esimerkiksi mökkiä poreammeella tai jopa höyrysaunalla.

Jos et ole aiemmin kokeillut paremmin varusteltua vuokramökkiä, kannattaa se ottaa vuoden 2022 tavoitteeksi. Voit yllättyä, miten hyviä vaihtoehtoja Suomi mökkeineen tarjoaa rentoutumiseen!

Lue myös:

    Uusimmat