Vuodetut tiedot: Googlen työntekijöitä erotetaan vuosittain käyttäjien tietojen urkkimisesta

Kymmeniä työntekijöitä erotetaan vuosittain Googlelta ja muista sosiaalisen median yrityksistä tietojen urkkimisesta.

Vuodettu yhtiön sisäinen dokumentti kertoo, että vuosittain jopa kymmeniä Googlen työntekijöitä erotetaan räikeiden urkkimisten vuoksi, kertoo Vice Motherboard. Vastaava toiminta vaivaa koko toimialaa, sillä tapauksia on uutisoitu myös ainakin Facebookista, Snapchatista ja MySpacesta.

Dokumentin mukaan vuonna 2020 Google erotti 36 työntekijää turvallisuusongelmien vuoksi. 86 prosenttia kaikista turvallisuuteen liittyvistä syytöksistä koski arkaluontoisen tiedon väärinkäyttöä ja esimerkiksi jakamista tietoa ulkopuolisille tahoille.

Vuonna 2019 erotettuja oli 26 kappaletta ja vuonna 2018 18 kappaletta. Lisäksi datan väärinkäyttöön syyllistyneille työntekijöille on voitu antaa varoituksia tai harjoituksia ongelman korjaamiseksi.

Googlen edustaja kertoi Motherboardille, että yhtiö suhtautuu asiaan hyvin vakavasti ja käyttää useita työtapoja, joilla rajataan työntekijöiden pääsyä arkaluontoiseen dataan.

Yhtiössä käsitellään kaikki ilmi tulleet tapaukset ja niissä ryhdytään asianmukaisiin toimiin. Yhtiön edustajan mukaan tapausten lukumäärä on pysynyt säännöllisesti alhaisena, eikä yhtiö pyri salaamaan esiin nousevia tapauksia.

Lue myös:

    Uusimmat