Vuodettu dokumentti paljastaa: Suomalaisfirma NSA:n vakoilulistalla

Suomalainen tietoturva-alan yritys F-Secure on ollut NSA:n vakoilulistalla, selviää turvallisuusviraston vuodetuista asiakirjoista.

Asiasta uutisoi Edward Snowdenin vuotamiin asiakirjoihin erikoistunut uutissivusto The Intercept. Myös Yhdysvaltain kansallisen turvallisuusvirasto NSA:n yhteys F-Secureen käy ilmi Snowdenin vuotamasta aineistosta.

F-Securen vakoilu on osa niin kutsuttua Project Canberdadaa, jonka dokumenteista löytyy myös muun muassa venäläinen Kaspersky, norjalainen Norman ja tshekkiläinen Avast. Yhteensä Canberdadaan liittyvässä vuodetussa asiakirjassa mainitaan nimeltä yli 20 tietoturvayhtiötä.

The Interceptin mukaan NSA olisi vakoillut tai yrittänyt vakoilla yritysten verkko- ja sähköpostiliikennettä saadakseen tietoa tietoturvaohjelmistoista ja niiden käyttäjistä. Erityisesti vakoilun tavoitteena on ollut saada tieto uusista haavoittuvuuksista ja tietoturva-aukoista.

Asiasta ensimmäisenä Suomessa uutisoineen Digitodayn mukaan F-Securen toimitusjohtaja Mikko Hyppönen kertoo, että yhtiö on tiennyt olleensa ulkomaisten tiedustelupalveluiden kohteena jo aiemmin.

– Meillä ei ole mitään viitteitä siitä, että järjestelmiimme olisi tunkeuduttu, ja olemme viimeisen kahden viikon aikana tehneet paljon sisäisiä tarkastuksia tämän tiimoilta, Hyppönen Digitodaylle sanoo.

Lue myös:

    Uusimmat