Vuoden kokki kilpailussa kokataan haukea ja ananasta

Jyväskylässä 30. - 31. maaliskuuta järjestettävän Vuoden Kokki -mittelön kilpailijat saavat tänä vuonna loihtia kilpailumenunsa merenelävistä ja hedelmistä. Lämpimän ruuan pääraaka-aineena on kokonainen hauki, jonka seurana tarjoillaan kilo sinisimpukoita ja 12 kappaletta ostereita. Hedelmäinen jälkiruoka valmistetaan ananaksesta ja passion-hedelmästä, ja lisuke niille luodaan viilistä.

Haastavilta kuulostavat raaka-aineet loihditaan perjantaina 30. maaliskuuta käytävässä semifinaalissa uuteen uskoon. Jyväskylässä järjestettävän kilpailun kahdestatoista kokista peräti yksitoista tulee helsinkiläisravintoloista ja lisäksi mukana on yksi porilaiskokki. Vuoden Kokki 2000 Peppi Aralehdolle ei ole luvassa naispuolista seuraajaa, sillä tänä vuonna semifinalistien joukossa ei nähdä yhtään naiskokkia. Vuoden Kokin tittelistä kisaavat ovat: Teemu Aura ja Marko Rauhala Havis Amandasta, Toni Eriksson, Oula Hänninen, Marko Palovaara ja Henry Tikkanen G. W. Sundmansista, Jyri Hänninen Lord Hotellista, Tom Laaksonen ja Anssi Nurminen Alexsander Nevskistä, Jarmo Laitinen Pääkonttorista, Jani Lehtinen Punaisesta Kukosta Porista ja Jari Vesivalo Savoysta.

Vuoden Kokki -ehdokkaiden taitoja arvioi pohjoismaisista keittiömestareista koostuva viisijäseninen tuomaristo, jonka päätuomarina toimii Ravintola Sipulin keittiömestari Tapio Laine. Kisan ratkaisun hetket nähdään lauantaina 31. maaliskuuta kuuden kilpailijan kesken käytävässä finaalissa. Voittaja julkistetaan samana iltana järjestettävillä gaala-illallisilla.

Lisätietoja: Vuoden Kokki ry, tiedottaja Leena Christiansson p. (09) 612 3025

(MTV3 Internet / Finfood)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja