Vuoden hittipasta on valittu: Savulohinen chilipastasalaatti valmistuu vartissa!

Kansa on valinnut vuoden 2013 pastareseptiksi Savulohisen chilipastasalaatin, joka syntyi Porin Reposaaressa.

Savulohta, tomaatti-chilipastaa, fetaa, ripaus persiljaa, tuorejuustoa… Näistä aineksista syntyy helposti tämän vuoden hittipastaresepti. Myllyn Paras haastoi ruokabloggaajat kehittelemään arkiruuaksi sopivaa pastaruokaa, ja yleisö valitsi voittajaksi Tyrniä ja tyrskyjä -blogin Savulohisen chilipastasalaatin.

– Halusin tehdä reseptin, joka syntyy helposti ja mutkattomasti. Ajatuksenani oli, että ruuan pitää syntyä vartissa valmiiksi. Salaatin voikin valmistaa vaikka jo edellisenä päivänä ja ottaa esimerkiksi töihin mukaan lounaaksi, kertoo Tyrniä ja tyrskyjä -blogin kirjoittaja Sari Kalliomäki.

Kalliomäen resepti kunnioittaa kehittäjänsä asuinympäristöä.

– Asumme merenrannalla idyllisessä Reposaaressa, joten kala kuuluu arkeemme ja sitä on totta kai kehittämässäni reseptissäkin, sanoo porilainen bloggaaja.

Kalliomäki on tottunut arjessaan häärimään keittiössään tehokkaasti, sillä päivittäin ison ruokapöydän äärelle kokoontuu kolme poikaa.

– Ruokaa on pakko laittaa joka välissä, koska kotona on kolme kasvuikäistä poikaa. Pari vuotta sitten sain innostuksen luovempaan ruuanlaittoon ja omien reseptien kehittelemiseen, erityisluokanopettajana työskentelevä Kalliomäki kertoo.

Näin kilpailu eteni:

Myllyn Paras kutsui ruokabloggaajia kehittelemään kutkuttavan herkullista, arkiruuaksi sopivaa ja supersuosioon valmiina olevaa pastareseptiä. Kilpailuun lähti mukaan 18 ruokabloggaajaa, joiden kehittelemät reseptit koottiin Myllyn Paras Facebook-sivujen erilliselle äänestyssivulle. Sivujen tykkääjät saivat äänestää suosikkiaan 16.–30.10.2013. Ääniä tulvi kilpailuun sadoittain. Toiseksi sijoittui Kirsin Keittiössä -blogin Broiler-pastalaatikko ja kolmannen sijan nappasi Äijäruokaa-blogin Kasviscanellonit.

Myllyn Paras pastaresepti 2013: Savulohinen chilipastasalaatti

Näitä tarvitset:

130 g Myllyn Paras Tomaatti-chilipastaa
1 prk Philadelphia maustamatonta tuorejuustoa
1 prk crème fraîchea
1 prk aurinkokuivattu tomaatti fetakuutioita
1/3 kurkkua pieniksi paloiksi pilkottuna
1 kuutioitu punainen paprika
1 iso silputtu punainen sipuli
pala savulohifilettä
persiljasilppua
1/2 sitruunan mehu
mustapippuria
ripaus suolaa
ripaus sitruunapippuria

Valmistusohje:

Keitä, valuta ja jäähdytä pasta pakkauksen ohjeen mukaisesti. Perkaa ja paloittele lohi. Sekoita tuorejuusto ja crème fraîche sekä mausteet ja lisää paprika, kurkku, sipuli, pasta, feta ja lohi. Sekoita kaikki ainekset keskenään varovasti. Salaatin voi tehdä jo edellisenä päivänä valmiiksi ja ottaa esimerkiksi lounaaksi töihin mukaan.

Artikkeli: Myllynparas.fi

Lue myös:

    Uusimmat