Keittiömestari ja ravintoloitsija Henri Alén vinkkasi Instagram-tilillään muutama vuosi sitten täydellisen "kuuman kelin evään".
Kesähelteillä ei välttämättä tee mieli syödä mitään kovin raskasta. Usein toimivia hellepäivän herkkuja ovat esimerkiksi erilaiset salaatit tai kylmät keitot. Keittiömestari ja ravintoloitsija Henri Alén vinkkasi omalla Instagram-tilillään kesällä 2021 yhden mainion "kuuman kelin evään".
– Rakastan marinoituja kaloja, ja kuumalla kelillä maistuu kirpeän mausteinen ja vehreällä oliiviöljyllä marinoitu tuore kala. Parhaiten minulle maistuvat rasvaiset lohikalat, jotka limetin haposta kypsyvät, mutta eivät muutu kuivaksi, Alén kirjoitti
Jos kuva ei näy, katso se täältä.
Alén on loihtinut kalalle koukuttavan marinointiliemen. Hänen mukaansa kalaherkun salaisuus on liemen oikeissa ainessuhteissa sekä marinointiajassa. Paksut kalaviipaleet vaativat parin tunnin marinoinnin, pienemmille kuutioille riittää tunti.
– Eli kala paloiksi, marinadin tavarat keskenään kunnolla sekaisin ja eikun marinoitumaan, Alén neuvoo
