Mainos

Volvolta vahvistus: Tuleva sähköauto on Made in China

Volvo on vahvistanut, että sen ensimmäinen sähköauto tullaan valmistamaan Kiinassa. Ruotsalaisvalmistaja ilmoitti asiasta Shanghain autonäyttelyssä.

Volvon tulevasta sähköautosta ei ole tihkunut vielä paljoakaan tietoa, mutta nyt pääjohtaja Håkan Samuelsson on kertonut, että auto valmistetaan Luqiaon-tehtaalla Kaakkois-Kiinassa.

Samalla tehtaalla tullaan tuottamaan myös myöhemmin tänä vuonna esiteltävää kompaktia XC40-katumaasturia. Ruotsalaisvalmistajan tavoitteena on, että vuonna 2020 joka kolmas Volvo on valmistettu Kiinassa.

Samuelsson vahvisti myös, että tuleva kompaktiluokan sähköauto on täysin oma mallinsa, eikä kyseessä ole esimerkiksi sähköistetty versio jostain nykymallista. Volvo-pomo ei kuitenkaan paljastanut, onko kyseessä katumaasturi, sedan vai jokin muu korimalli.

– Uskomme, että korimalli saa maailmanlaajuisen hyväksynnän. Aloitamme ensimmäisenä täyssähkömallin tuotannon, mutta polttomoottoriversio saattaa olla luvassa myöhemmin, Samuelsson kertoi Automotive News Europelle Shanghain autonäyttelyssä.

Autoa odotetaan markkinoille vuonna 2019. Volvon tavoitteena on saada liikenteeseen miljoona sähköistettyä autoa vuoteen 2025 mennessä.

***

2:05

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.