Volvolta luvassa iso coupé saksalaisten kiusaksi

Volvo on ilmoittanut tuovansa markkinoille S90-malliin pohjautuvan coupé-version vuosikymmenen lopulla. Auto on jatkoa hiljattain lanseeratulle porrasperäiselle S90-mallille ja ensi vuonna julkaistavalle V90-farmarille.

Volvon muotoilusta vastaava pomo Thomas Ingenlath on jo antanut viitteitä, että linjakas malli saa paljon vaikutteita vuonna 2013 esitellystä konsepti coupé-tutkielmasta. Kuvat autosta löydät asiasta uutisoineen AutoExpressin sivuilta.

Coupé-malli tulee pohjautumaan S90-mallin kanssa samaan Spa-pohjalevyyn ja myös nelisylinteriset moottorit auto perii sisarmalleista.

Ruotsalaisvalmistajan kehitysputkessa on tällä hetkellä elintärkeitä tuotteita kuten 40- ja 60-sarjat (kevät 2017) sekä täys-sähköauto (2019). Pienen volyymin coupé joutuu siis ”väistymään” tärkeämpien tuotteiden tieltä. Ruotsalaisvalmistajan mukaan coupé saadaan tuotantoon vuosikymmenen lopulla.

Tarkempia tietoja autosta ei ole vielä annettu, mutta kokonsa puolesta se asettunee BMW:n 6-sarjan kanssa samaan luokkaan.

Lue myös:

    Uusimmat