Volvo: Tulemme olemaan ensimmäinen kokonaan sähköistynyt premium-valmistaja

Vuodesta 2019 eteenpäin jokainen uusi Volvo on joko hybridi tai kokonaan sähköinen. 

Autojen tulevaisuus näyttää päivä päivältä sähköisemmältä johtuen sekä perinteisten autovalmistajien kasvavasta panostuksesta teknologiaan kuin myös täysin uusista automarkkinoille lähtevistä startup-yrityksistä.

Yksi vahvimmin sähköautoiluun panostavista perinteisistä valmistajista on Volvo. Se on ilmoittanut keskittyvänsä ainoastaan hybrideihin ja täysin sähköisiin autoihin jo ensi vuodesta alkaen.

Pääjohtaja Håkan Samuelssonin mukaan Volvo tulee olemaan ensimmäinen "täysin sähköistynyt premium-valmistaja". Samuelsson sanoo, että Volvon asiakkaat toivovat yhä enemmän ja enemmän sähköisiä ajoneuvoja. 

– Tämä on samalla selkeä osoitus Volvon sitoutumisesta hiilijalanjälkensä pienentämiseen sekä kaupunkien ilmanlaadun parantamiseen, Samuelsson kertoo yhtiön videolla.

Ruotsin Skövdessä sijaitsevasta Volvon moottoritehtaasta tuli vuodenvaihteessa valmistajan ensimmäinen "ilmastoneutraali" tuotantolaitos, sillä se siirtyi sataprosenttisesti uusiutuvien energianlähteiden käyttöön laitoksen lämmittämisessä. Muilta osin laitoksen tarvitsema energia on tuotettu uusiutuvilla polttoaineilla jo vuodesta 2008 lähtien. Volvo pyrkii saamaan kaikki muutkin tuotantolaitoksensa Skövden kanssa samalle viivalle vuoteen 2025 mennessä.

Lähde: Volvo

***

2:23

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja