Volvo laajentaa Cross Country -mallistoaan sedan-luokkaan

Volvon mallistosta on löytynyt vuodesta 1997 lähtien Cross Country -malleja. Niiden perustana on toiminut Volvon henkilöautot, joiden maasto-ominaisuuksia on paranneltu muun muassa korottamalla maavaraa. Lisäksi autot on tunnistanut esimerkiksi muusta mallistosta eroavista puskureista ja helmoista.

Nyt Volvo esittelee Detroitin autonäyttelyssä ensimmäisen sedan-malliin perustuvan Cross Country -mallin. Kyseessä on S60 malliin perustuva crossover-sedan, joka on toistaiseksi ainoa tuote segmentissään. Malli on hiljattain esitellyn V60 Cross Countryn tapaan 65 milliä vakiota korkeampi.

”S60 Cross Country vetoaa ihmisiin, jotka etsivät jännittävää ja tehokasta sedania, ja samalla nauttivat crossoverin tarjoamista eduista” toteaa Volvon myynti-, markkinointi- ja asiakaspalvelujohtaja Alain Visser.

Tarjolle tulee sekä etu- että nelivetoinen versio. Suomeen mallia tuodaan kahdella dieselmoottorilla varustettuna. Etuvetoisen parina on Volvon uuteen Drive-E -moottoriperheeseen perustuva 190 hevosvoimainen D4-diesel. Samasta D4-mallimerkinnästä huolimatta nelivetoversiota liikuttaa 2,4-litrainen ja viisisylinterinen diesel.

Uuden Volvo S60 Cross Countryn myynti alkaa keväällä.

Lue myös:

    Uusimmat