Volkswagen julkaisi uuden Golfin – Teknari kameroineen paikalla

Volkswagen on esitellyt uuden Golfinsa ensimmäistä kertaa julkisesti. Auto esiteltiin kutsuvieraille Berliinissä eilen, ja Teknarin toimittaja Vesa Eskola oli kameroineen paikalla.

Golfin seuraava sukupolvi on 5,6 senttiä pitempi, 1,3 senttiä leveämpi ja 2,8 senttiä matalampi kuin edeltäjänsä. Akseliväli autossa on kasvanut 5,9 sentillä ja tavaratila 30 litralla.

Uusi Golf on ensimmäinen Volkswagen, joka perustuu Volkswagen-konsernin poikittaismoottoristen mallien moduulirakennetekniikkaan eli MQB:hen. Tekniikan ansiosta Golf on keventynyt 100 kilolla, mikä tietää Volkswagenin mukaan parhaimmillaan yli 20 prosentin säästöjä polttoaineenkulutuksessa.

Auton uusien TSI-bensiinimoottoreiden tehot ulottuvat 63 kilowatista 169 kilowattiin ja TDI-dieselmoottoreiden 66 kilowatista 135 kilowattiin. 1,4 TSI -bensakone sekä dieselversiot ovat saatavissa 7-vaihteisella kaksoiskytkinautomaattivaihteitolla varustettuina.

Uuden Golfin vakiovarusteisiin kuuluu esimerkiksi ketjukolaritilanteissa aktivoituva jarrujärjestelmä, joka pyrkii estämään jatkotörmäyksiä, sekä kolaria ennustava PreCrash-turvajärjestelmä, joka aktivoituu onnettomuustilanteen uhatessa kiristämällä kuljettajan ja etumatkustajan turvavyöt ja sulkemalla ikkunat ja kattoluukun.

Auton radio- ja navigaatiojärjestelmä toimii kosketusvärinäytöllä. Näyttöjä on kolmea eri kokoa: 5, 5,8 ja 8 tuumaa.

Golfin seitsemäs sukupolvi saapuu Suomen markkinoille loppuvuodesta. Auton hinnat ovat vielä vahvistamatta.

Lisää uudesta Golfista 12.9. ilmestyvässä Teknarissa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja