Mainos

Volkswagen haluaa korjata kymmeniätuhansia isoja dieselmoottoreita

Saksalainen autovalmistaja Volkswagen uskoo pystyvänsä korjaamaan Yhdysvalloissa kymmeniätuhansia autoja, jotka on yhdistetty yhtiön päästöskandaaliin. 

Uutistoimisto Reutersin mukaan yhtiön asianajaja sanoi oikeuden kuulemisessa San Franciscossa, että kaikkiaan 85000 auton korjaukset koskisivat Volkswageneita, Porscheja ja Audeja, jotka on varustettu kolmilitraisella dieselmoottorilla.  

Ajoneuvoista on tarkoitus tehdä alkuperäisten säännösten mukaiset. Autojen korjaaminen tulisi yhtiölle halvemmaksi kuin niiden ostaminen takaisin asiakkailta. Projekti voi kestää kuukausia, koska yhtiö haluaa testata, että autoihin tehtävät muutokset ovat luotettavia. 

Oikeus halusi kuulla asian etenemisestä seuraavaksi elokuussa.  

Volkswagen sopi aiemmin tällä viikolla Yhdysvaltain viranomaisten kanssa maksavansa 13 miljardin euron korvaukset yhtiön peukaloimien kaksilitraisten dieselmoottoreiden osalta. 

Sopimus koskee 480 000:ta Audin tai Volkswagenin omistavaa ihmistä. Volkswagenin pitää joko ostaa päästöhuijausautot takaisin tai korjata ne ja maksaa kullekin omistajalle jopa yli 9000 euron korvaus. 

Tämän lisäksi Volkswagenia uhkaavat Yhdysvalloissa miljardien eurojen lisäsakot ja rikostutkinta. Päälle tulevat vielä muualla maailmassa meneillään olevat vastaavat prosessit ja tutkinnat.  

Volkswagenin johtaja kommentoi päästökohua Las Vegasissa tammikuussa:

1:07

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.