Mainos

"Voinko olla ammatissa, joka asettaa perheeni vaaraan?"– Ilmakivääri-isku omaan kotiin sai Stubbin kyyneliin lentokoneessa

Kolme vuotta sitten elokuussa kaksi nuorta miestä ampuivat ilmakiväärillä silloisen valtiovarainministeri ja kokoomuksen puheenjohtaja Alexander Stubbin Espoon-kodin ikkunoita.

Stubb muistelee tapahtunutta Karo Hämäläisen kirjoittamassa uutuuskirjassa Alex.

Stubb oli lähdössä iskua seuraavana aamuna kokoomuksen ministeriryhmän kesäkokoukseen Rovaniemelle. Kone lähtisi ennen kahdeksaa, joten Stubbin olisi lähdettävä kotoaan kuuden maissa. Tästä syystä hän meni nukkumaan alakerran vierashuoneeseen, jotta ei herättäisi muuta perhettä.

– Kello 2.38 heräsin valtavaan kolinaan. Oliko jokin taulu tippunut? Rappusten kaiteet? Keittiön kaappi romahtanut? Syvää huminaa ja hakkausta. Ensin hirveä pauke, sen jälkeen rytmistä pauketta. Myöhemmin ymmärsin, että se lähti kivenmurikoista, jotka vierivät ulkorappusiamme pitkin, Stubb muistelee tapahtunutta. 

Stubb huomasi lasinsirpaleita ja pihalla hajallaan olevia kivenmöhkäleitä. Tämän nähtyään hän soitti poliisille.

Stubbin olessa matkalla lentokentälle vaimo Suzanne soitti miehelleen ja kertoi, että ikkunoissa oli luodinjälkiä.

– Ilmeni, että onneksi ne olivat vain ilmakiväärin aiheuttamia, mutta läpi luodit olivat tulleet. Ymmärsimme, ettei kyse ollut summittaisesta vakivallanteosta. Kiviä voi alkaa heitellä hetken mielijohteesta, mutta ilmakivääri ei kuulu Espoossa normaaliin lenkkeilyvarustukseen.

Stubb kommentoi iskua kotiinsa elokuussa 2015:

Lentokoneessa tuli itku

Stubb kertoo, että hänen täytyi pitää pää kasassa.

– En pystynyt keskittymään muuhun. Kun istuin Rovaniemen-koneeseen ikkunapaikalle, kyyneleet valuivat. Voinko olla ammatissa, joka asettaa perheeni vaaraan? Ensimmäinen reaktioni oli, että alan vetää.

Syyskuussa 2016 Espoon käräjäoikeus tuomitsi toisen miehistä puolen vuoden ehdolliseen vankeusrangaistukseen.

9:08

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.