Voi kiesus, että tämä tulee menemään lujaa! Sekopäisessä ranskalaiskärryssä on enemmän hevosvoimia kuin kilogrammoja

Bugatti Bolide on järjettömän suorituskykyinen hyperauto radalle 0:20
Bugatti Bolide on järjettömän tehokas hyperauto. Radalle suunnitellun konseptiauton suorituskyky ei jätä paljoakaan toivomisen varaa.

Radalle tarkoitettu hyperautokonsepti hämmästyttää suorituskyvyllään. Ainakin simulaatioissa, sillä autoa ei ole vielä varsinaisesti olemassa.

Bugatti Bolide iskee tiskiin käsittämättömät 1 850 hevosvoimaa, mutta vielä uskomattomammaksi auton tekee se, että se painaa ainoastaan 1 240 kiloa.

Koska Bolidessa yhden hevosvoiman kontolla on vain 0,67 kilogrammaa autoa liikutettavanaan, ei ole ihme, että auton huippunopeus on kova. Siis todella kova. Bugatti lupailee, että Bolide kykenee saavuttamaan yli 500 kilometrin tuntinopeuden.

Futuristisesti muotoiltu Bolide on mittasuhteiltaan vaikuttava. 4,8 metriä pitkä auto on kaksi metriä leveä ja alle metrin korkea.

– Olen työskennellyt Bugattilla 16 vuotta. Yksikään toinen konsepti ei ole ollut yhtä äärimmäinen kuin Bolide, Bugattin muotoilujohtaja Achim Anscheidt hehkuttaa.

Auton voimanlähteenä on 8,0-litrainen ja neljällä ahtimella varustettu 16-sylinterinen. Hirvittävät teholukemat revitään irti 110-oktaanista kisapolttoainetta käyttämällä. Maksimivääntö on 1 850 newtonmetriä.

Bugatti väittää simulaatioihinsa perustuen, että Bolide kiihtyy paikoiltaan 2,2 sekunnissa sataseen, 4,4 sekunnissa kahteensataan ja 7,4 sekunnissa kolmeensataan. 400 km/h rikkoutuu vain 12,1 sekunnin kiihdytyksen jälkeen, 500 km/h puolestaan 20,2 sekunnissa.

Lähde: Bugatti

Lue myös:

    Uusimmat