Virkamiehen kirjoittama seikkaperäinen Wikipedia-artikkeli saa Honda-faninkin hieraisemaan silmiään – 209 lähdettä ja kymmeniä kuvia!

Tältä näyttää paluun tekevä Honda Monkey – hinta 4000 euroa 1:05
Honda Monkey tekee paluun – tältä mopo näyttää!

Jos olet koskaan päätynyt etsimään Wikipedian englanninkielisestä versiosta tietoa Honda Ridgeline -autosta, olet saattanut huomata, että artikkeli on varsin kattava. Jalopnik tavoitti miehen, joka on seikkaperäisen kirjoituksen takana.

209 lähdettä. Kymmenittäin kuvia ja jopa GIF-animaatio. Lukuisia taulukoita ja aikajana. Wikipediasta löytyvän Honda Ridgeline -artikkelin kirjoittajat suhtautuvat selvästi intohimoisesti vuodesta 2004 valmistettuun lava-automalliin.

Jalopnik huomauttaa, että erityisen erikoisen nippelitietoa viljelevästä artikkelista tekee se, että Honda Ridgeline ei ole erityisen rakastettu auto.

Kaiken takana on valtion virkamies

Artikkelia ovat olleet mukana kirjoittamassa niin Wikipedian käyttäjät kuin Honda Ridgeline -klubin anonyyminä pysyttelevä jäsen ”McChizzle”.

McChizzle kertoo Jalopnikille etsineensä Ridgelinesta niin paljon tietoa kuin mahdollista – silkasta uteliaisuudesta. Hän huomasi, että ajoneuvosta levisi internetissä, myös Wikipediassa, runsaasti väärää tietoa.

McChizzle työskentelee Yhdysvaltain puolustusministeriössä, minkä johdosta hänellä on pääsy Wikipedian kaltaiselle muokattavalle salaiselle verkkosivulle, ”Intellipedialle”. Intellipedia toimii keinona kerätä ja jakaa tietoja tiedustelualan ihmisten keskuudessa.

McChizzle on myös hyvin perehtynyt, miten kirjoittaa Wikipedia-artikkeli lähdeviittauksineen ja korjauksineen.

Siksipä hän päätti perata pois Wikipediassa leviävän väärän tiedon Ridgelinesta.

Kolme ohjenuoraa massiivisen urakan apuna

Urakkaa varten McChizzle aloitti avolava-autoa koskevan opiskelun vuonna 2014. Seuraavana vuonna hän alkoi ympätä Ridgelinea koskevaan Wikipedia-artikkeliin parempaa tietoa mallista.

Varsin laajaksi kasvaneen artikkelin organisoimisessa auttoivat kolme asiaa. Ensimmäinen olivat Wikipedian omat ohjeet. Toiseksi McChizzle korjasi edellisten editoijien virheellisiä merkintöjä ja lisäili niihin omalla tiedonhaullaan saamiaan huomautuksia. Kolmanneksi hän halusi oikoa Ridgelinesta liikkuvat väärinymmärryksiin perustuvat huhut.

Lopputulos on vaikuttavan massiivinen ja yksityiskohtainen artikkeli.

Taustalla Ridgelinen fanitus

Miksi McChizzle sitten ryhtyi urakkaan?

Selvää lienee, että hän suhtautuu intohimoisesti Ridgelineen, jollaisen itsekin omistaa. Vaikka ajoneuvon ulkonäkö ei McChizzleä erityisesti viehätä, on hän Rigdelinen konetekniikan ja suorituskyvyn suuri fani.

Tutkiessaan lisää Ridgelinea tunne vain syveni.

– Ajoneuvossa on paljon enemmän kuin mitä olin tajunnut. Tässä on todellakin jotain uniikkia ja erityistä, McChizzle sanoi Jalopnikille.

Lähteet: Jalopnik, Wikipedia 

Lue myös:

    Uusimmat