Mainos

Video: Simulaattorit siirtävät autotestaamista sisätiloihin

Volvo on hankkinut käyttöönsä maailman edistyksellisimmän ajosimulaattorin. Samaa laitteistoa käyttävät esimerkiksi Ferrari ja Porsche.

Simulaattorit tarjoavat nykyään hyvin todenmukaisen ympäristön auton testaamiseen. Uudella Vi-Grade-ajosimulaattorilla. Volvo kehittää autojensa ajettavuutta muun muassa virtuaalisella Nürburgringillä ennen autojen käytännön testauksia. Tällä testataan esimerkiksi yksittäisiä ajotila-asetuksia ja auton tasapainoa suurissa nopeuksissa. Tulokset vaikuttavat lopullisten ajoneuvojen hienosäätöön.

– Sijoitamme merkittävästi ihmisiin, tekniikkaan ja toimitiloihin, jotta voimme hienosäätää Volvon ajokokemusta. Tavoitteemme on tarjota ohjauspyörän takana täyttä hallintaa ja helppokäyttöisyyttä. Parannamme ajettavuutta koko Volvo -mallistossa, kertoo Volvon tutkimus- ja kehitystyöjohtaja Peter Mertens.

Simulaattorin avulla testaaminen ja eri asetuksien vertaileminen on nopeampaa. Lisäksi kuljettajan ja tietokoneanalyysin vertailu on aikaisempaa helpompaa.

– Uuden simulaattorin etuna on, että se antaa meille mahdollisuuden kokea laskentamallit fyysisesti ja arvioida niitä käyttämällä oikeita kuljettajia. Meidän ei tarvitse vain tuijottaa kaavioita ja numeroita kokoushuoneessa, toteaa Volvon ajoneuvodynamiikkajohtaja Stefan Karlsson.

Katso simulaattorin käyttöä esittelevä video:

Katsomo-video ei ole saatavilla

Kuva ja video: Volvo Cars

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.