Vinkit kevätsiivoukseen – näin helpotat urakkaa!

Pian kirkas kevätaurinko paistaa ikkunoista sisään, ja saatat huomata, että kotisi on jälleen tehosiivouksen tarpeessa. Käytä seuraavia siivousvinkkejä apunasi, niin siivous sujuu kätevämmin.

Kevätsiivous saattaa vaikuttaa ylitsepääsemättömältä urakalta. Se sujuu kuitenkin helpommin näillä femalefirst.co.uk -sivuston vinkkien avulla.

Siivoa yksi huone kerrallaan

Sen sijaan, että yrittäisit tehdä kaiken kerralla, suunnittele siivous etukäteen ja puhdista huoneet yksi kerrallaan. Anna itsellesi aikaraja – äläkä unohda palkita itseäsi esimerkiksi rentouttavalla teehetkellä, kun yksi huone on valmis!

Laatat kiiltämään

Keittiö ja kylpyhuoneen laatat voivat ajan mittaan tulla todella tahraisiksi ja rasvaisiksi. Saat laatat jälleen kiiltäviksi yksinkertaisella seoksella, jossa on puolet vettä ja puolet valkaisuainetta. Anna aineen vaikuttaa 20 minuuttia ja pyyhi kostella liinalla poistaaksesi valkaisuaineen, lian ja esimerkiksi seinille kertyneen homeen.

Viinietikkaa ikkunoiden puhdistukseen

Saat ikkunasi erittäin kiiltäviksi ja kirkkaiksi lisäämällä hieman viinietikkaa veden joukkoon ja suihkuttamalla liuosta lasille. Pyyhi tämän jälkeen ikkuna kostealla liinalla.

Älä unohda verhoja

Näyttävätkö verhosi nuutuneilta ja pölyisiltä? Ota ne alas ja laita hetkeksi pyörimään kuivausrumpuun märän pyyhkeen kanssa. Näin saat verhoistasi irti niihin kertyneen pölyn.

Puhdista ylhäältä alas

Tätä neuvoa noudattamalla et joudu tekemään samaa työtä kahteen kertaan. Aloita huoneen yläosasta ja puhdista katosta hämähäkinseitit, sekä putsaa seinät ja ylähyllyt, ennen kuin ryhdyt puhdistamaan pöytiä ja imuroimaan. Pöly ja lika putoavat ylhäältä sen mukaan kun siivoat, joten siivoaminen kannattaa ehdottomasti aloittaa huoneen yläosista.

Hallitse sotku

Pidä tavarat hallinnassa nimettyjen laatikoiden ja korien avulla. Siivotessa puhdista alue tavaroista laittamalla ne päällekkäin eli tekemällä tavaroista pinoja. Jos jokin tavara on rikki tai käyttämätön, laita se sivuun. Lahjoita se pois tai heitä roskiin.

Puhdista pölyä keräävät tavarat

Puhdista verhoilu, verhot ja tyynynpäälliset vähentääksesi allergeeneja ja pölypunkkeja. Kerää tyynynpäälliset ja pese ne viileässä pesussa. Nämä vinkit raikastavat kotisi.

Puhdista mattosi perusteellisesti

Mikään ei raikasta huonetta samalla tavalla kuin puhdas matto. Imuroi mattoa monesta suunnasta ja pääset käsiksi kuitujen juuriin asti.

Lue myös:

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat