Vinkit, joilla pakkaat matkalaukun järkevästi

Matkaa varten pakatessa tulee usein haalittua mukaan liikaa tavaraa. Pienellä suunnittelulla voit helpottaa pakkaamista ja matkastasikin voi tulla miellyttävämpi.

Vuotavat pullot tai maksut ylipainoisesta matkalaukusta voivat olla ikävä yllätys. Skyscanner.net keräsi 15 vinkkiä, jotka kannattaa ottaa huomioon matkaa hyvään pakkaamiseen.

1. Merkitse matkalaukkusi 

Matkalaukkujen noutohihnat pursuavat samanlaisia matkalaukkuja, ja oman löytäminen voikin olla usein hankalaa. Tämän vuoksi matkalaukkuun kannattaa kiinnittää vaikka lahjanarua, jolloin se erottuu selvästi muista laukuista. Näin saat nopeasti laukkusi ja vältät liian seisoskelun hihnan vieressä.

2. Käytä pieniä pusseja eri esineille

Matkustaessa mukana on yleensä erilaisia latureita ja johtoja. Pakkaamalla ne yhteen pussiin vältät matkalaukkua avatessa johtoviidakon. Myös avaimet ja muut kotona tarvittavat esineet kannattaa laittaa samaan paikkaan, jotta ne löytyvät helposti.

3. Vältä vaatteiden likaantumista pakkaamalla vaatteet hyvään järjestykseen

Vaaleat vaatteet likaantuvat helposti matkalaukussa. Tämän vuoksi ne kannattaakin säilyttää sisäpuoli ulospäin. Vaaleat vaatteet kannattaa myös pakata toiselle puolelle matkalaukkua. Kenkiä varten kannattaa hankkia kenkäpussi, tai sitten käyttää vaikka hotelleista saatavaa suihkumyssyä niiden suojana.

4. Käytä tyhjiöpusseja

Vaatteet saa pakattua yllättävänkin pieneen tilaan vähällä vaivalla. Tyhjiöpussit ovat oiva väline vaatteiden pakkaamiseen, sillä ne pitävät vaatteet suorina, eikä vaatteita tarvitse ruveta silittämään kohteeseen saavuttaessa. Tyhjiöpusseihin pakkaamalla vaatteet vievät myös huomattavasti vähemmän tilaa.

5. Punnitse matkalaukku jo kotona

Matkalaukku kannattaa punnita jo kotona ikävien yllätysten välttämiseksi. Jos painoraja alkaa olla jo lähellä, kannattaa miettiä, olisiko hyvä jättää jotain matkatavaroista kotiin. Muista, että lomalla tulee osteltua usein kaikenlaista, joten muutamaan lisäkiloon kannattaa varautua jo lähtiessä.

6. Naamioi rahasi

Inhottava yllätys lomalla on tulla ryöstetyksi. Hyvä vinkki onkin pakata rahat tyhjään kosmetiikkapulloon tai -tuubiin. Rannalle mentäessä rahat voi kätkeä tyhjään aurinkorasvatuubiin tai huulirasvapuikkoon. Varmista kuitenkin, että saat otettua rahat helposti pois kätköstä.

7. Käytä tuorekelmua ja teippiä estääksesi vuotoja

Shampoo- ja saippuapurkit vuotavat helposti matkalaukkuun. Avuksi kannattaa ottaa tuorekelmu ja teippi! Avaa purkin tai tuubin kansi ja peitä sen suu tuorekelmulla. Sulje kansi ja teippaa se kiinni. Näin ehkäiset ikäviä yllätyksiä matkalaukkua avatessa.

8. Meikkivinkki: käytä vanulappuja estääksesi puuteria tai luomiväriä hajoamasta

Aseta vanulappu puuteri- tai lumivärikiekon ja kannen väliin. Näin estät niiden murentumista matkalaukussa.

9. Pidä matkalaukku raikkaana

Matkalaukkuun tulee helposti tunkkainen haju. Matkatavaroiden joukkoon kannattaakin laittaa vaikka kuivista kukista, lehdistä, mausteista ja eteerisistä öljyistä valmistettu potpourri-pussi. Näin vaatteet tuoksuvat raikkailta.

10. Käytä muistilistaa

Jotain tärkeää jää usein puuttumaan matkalaukusta. Tämän vuoksi kannattaakin käyttää hieman aikaa kattavan listan kokoamiseen tarvittavista tavaroista.

11. Säilytä arvoesineet käsimatkatavaroissa

Matkalaukun katoamiseen kannattaa varautua pakkaamalla kaikki arvokkaat esineet käsimatkatavaroihin. Myös yksi kevyt vaatekerta kannattaa säilyttää käsimatkatavaroiden mukana.

12. Käytä kaikki tila hyödyksi

Kengät vievät usein paljon tilaa matkalaukussa. Käytä niiden sisällä olevaa tyhjää tilaa hyväksi pakkaamalla sinne vaikka sukkia, alusvaatteita tai muita pieniä esineitä.

13. Kopioi tärkeät kohdat oppaista tai käytä tablettia

Kirjat vievät paljon tilaa ja ovat usein painavia. Hyvä idea onkin kopioida opaskirjoista vain tärkeät sivut tai käyttää vaihtoehtoisesti tablettia. E-kirjat ovat matkailijoille erittäin hyvä vaihtoehto perinteisille kirjoille.

14. Satsaa kevyeen matkalaukkuun

Matkalaukkujen ominaispainoissa on paljon eroja. Matkalaukkuostoksilla kannattaakin kiinnittää huomiota tähän seikkaan, sillä pelkkä matkalaukku voi painaa jo monta kiloa.

15. Pakkaa mukaan pieniä, mutta hyödyllisiä tavaroita

Koskaan ei voi tietää, mitä matkalla voi tarvita mukaan. Pieneen pussiin kannattaakin pakata hyödyllisiä tavaroita, kuten teippiä, ompelusetin, nippusiteitä, riippulukon, hakaneuloja, kyniä, nenäliinoja, korvatulpat, taskulampun tai pienet sakset.

Lue myös:

    Uusimmat