Villieläinten massatappajaiset järkyttävät Portugalissa – metsästäjät ampuivat yli 500 peuraa ja villisikaa aidatulla alueella kahdessa päivässä

Portugalia on järkyttänyt joulun alla uutinen, jonka mukaan yli 500 peuraa ja villisikaa on tapettu metsästykseen tarkoitetulla alueella maan keskiosissa.

Ympäristöministeri João Fernandes sanoo Britannian yleisradioyhtiön BBC:n mukaan, että metsästykseen osallistuneiden 16 espanjalaismetsästäjän toiminta oli ala-arvoista ja heidät pitäisi saattaa syytteeseen.

Fernandes kuvaili tapahtumaa eläinten silmittömäksi verilöylyksi.

Eläimillä ei ollut mahdollisuutta paeta

Metsästyksen arvioidaan tapahtuneen 17. ja 18. tätä kuuta noin 40 kilometrin päässä Portugalin pääkaupungista Lissabonista 1100 hehtaarin laajuisella maatilalla. Alue on aidattu, eli siellä elävillä 540 eläimellä ei ole mitään mahdollisuuksia paeta tappajiaan.

Asia on saanut julkisuutta etenkin sen jälkeen, kun tuhoisasta metsästysretkestä oli jaettu kuvia sosiaaliseen mediaan. Metsästäjät poseerasivat kuvissa kuolleiden eläinten keskellä. 

"Ei mitään tekemistä oikean metsästyksen kanssa"

Yksittäisten eläinten metsästys on Portugalissa kyseisellä alueella sallittua, mutta nyt koko alueen peurakannan pelätään kuolleen metsästäjien luoteihin. 

Ympäristöministeriö ilmoitti tiistaina antamassaan lausunnossa, että kyseisellä eläinten summittaisella teurastamisella ei ole mitään tekemistä oikeanlaisen metsästyksen kanssa. Tapauksesta kertoi Suomessa ensimmäisenä Ilta-Sanomat

Metsästysonnettomuus kansallispuistossa – pyöräilijä kuoli metsästäjän laukaukseen 0:58
Suomalaisessa kansallispuistossa lokakuussa tapahtuneessa onnettomuudessa pyöräilijä kuoli metsästäjän laukaukseen.

Lue myös:

    Uusimmat