Ville Vakkuri myönsi dopingin käytön 16 vuotta sitten – nyt hän avautuu selittelijöille

Ville Vakkuri patistaa kärynneitä tunnustamaan:"Ei siihen kuole" 2:55

Dopingista urallaan kärähtänyt entinen pikajuoksija Ville Vakkuri näkee, ettei ilman kiellettyjen aineiden käyttöä voi päästä kirkkaimmalle huipulle kilpailluissa yleisurheilulajeissa.

Tällä hetkellä 35-vuotias paperitehtaassa työskentelevä viisilapsisen perheen isä viettää rauhallista elämää kaukana urheilumaailman valokeilasta. Tulosruutu tapasi Vakkurin Oulussa.

Huippulupaava Vakkuri aiheutti Suomen ennätyksensä jälkeen vuonna 2001 suuren kohun myönnettyään dopingin käytön. 17-vuotiaana muun muassa anabolisia steroideja ja kasvuhormoneja valmentajansa Esko Olkkosen kehotuksesta käyttämään alkanut Vakkuri teki maailmanmittakaavassakin harvinaislaatuisen teon myöntämällä kaiken.

– Et sinä kuole siihen asiaan. Virhe on tehty ja piste. Sinun pitää vain myöntää se. Ei siinä ole kahta puhetta. Ihan turha etsiä jotain sabotaasia, Vakkuri ohjeistaa nykypäivän kärynneille.

– Aikuiselle ihmiselle ei vain pysty laittamaan, jos et sinä itse halua, hän jatkaa.

Urheilua edelleen tarkasti seuraava Vakkuri on yhä vankasti sitä mieltä, ettei kilpailluissa yleisurheilulajeissa voi päästä maailman terävimmälle huipulle ilman kiellettyjen aineiden käyttöä. 

– Vielä tänäkään päivänä minun lajissani en henkilökohtaisesti usko, että ihan terävimpään huippuun pystyy tulemaan. Jos katsoo otsikoita, jotka pyörivät tällä hetkellä lehdissä ja televisiossa, niin se on ihan arkipäivää, Vakkuri kommentoi.

Vakkuri ei usko Suomeen pesiytyneen ainakaan merkittävää dopingkulttuuria – sen osoittavat hänen mukaansa kauttaaltaan heikot suomalaistulokset viime vuosilta. Silti hän toteaa samaan hengenvetoon uskovansa kiellettyjen aineiden käyttäjiä löytyvän suomalaisurheilijoidenkin joukosta – nyt ja tulevaisuudessa.

Katso jutun videolta lisää Vakkurin mietteitä!

Lue myös:

    Uusimmat