Mainos

Niinistö: Vetkuttelun on loputtava - Fortum on myöhässä

Vihreiden puheenjohtajan Ville Niinistön mielestä Fortumin mahdollinen mukaantulo Fennovoiman ydinvoimahankkeeseen ei saa vaikuttaa lupakäsittelyyn.

Energiayhtiö Fortum on ilmoittanut olevansa edelleen valmis osallistumaan Pyhäjoen ydinvoimahankkeeseen, jos sen vesivoimaneuvottelut Venäjällä edistyvät.

Ville Niinistö muistuttaa, että Fortum on myöhässä.

– Tässä on ollut vetkuttelua, viivyttelyä ja sanojen syömistä poliitikoilta jo aika monta kierrosta. Eduskunta edellytti, että omistajapohja piti olla kesäkuun lopussa selvillä eikä Fortumia siellä näkynyt. Minun mielestäni nyt olisi aika tehdä päätöksiä ja mennä eteenpäin. Pyhäjoen ydinvoimahanke pitää nyt unohtaa ja pistää pääomat uusiutuviin energiamuotoihin.

Niinistön mukaan Fortumia houkuttelee ydinhankkeeseen vain siihen kytketty vesivoimakauppa Venäjällä, mutta muuten kotimainen omistus on kaikkoamassa.

– Kotimainen omistus on esitetty liian korkeaksi. Todellisuudessa se jää tässä hankkeessa alle 50 prosentin. Tuntuu, että omistajia joudutaan pitämään suunnilleen aseella uhaten mukana. Mikä se sellainen hanke on?, hän ihmetteli aamulla Porissa SuomiAreena-tapahtumassa.

MTV.fi:ssä ja MTV Katsomossa on seurattavissa neljä suoraa SuomiAreena-lähetystä pitkin päivää Porista. 

Nettisuorien avulla pysyy kärryillä lavojen tapahtumista, vaikka ei paikalle pääsisikään.

Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla

Katsomo-video ei ole saatavilla

Katsomo-video ei ole saatavilla

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.