Mainos

Viking Line rajoittaa viinanmyyntiä uudella risteilijällä

Viking Line rajoittaa alkoholin myyntiä uuden Grace-laivan tax-free-myymälässä perjantain ja lauantain lähdöillään. Osa suomalaisista risteilyvieraista on ollut pettyneitä siihen, että Turun ja Tukholman välisellä risteilyllä saa ostaa myymälästä alkoholia vasta kotimatkalla.

– Meillä on sellainen sääntö, että alkoholia ei nautita hyteissä, vaan baareissa ja ravintoloissa, sanoo Viking Linen toimitusjohtaja Mikael Backman.

Rajoitus tarkoittaa sitä, että perinteisille hyttibileille tulee Gracella loppu. Tarkoituksena on rauhoittaa viikonloppuiltoina meininkiä laivan hyteissä ja niissä yleisissä tiloissa, joissa ihmiset haluavat nukkua tai olla rauhassa.

– Kanssamatkustajilta on tullut paljon valituksia illan ja yön kestävistä hyttibileistä. Pääsyy niihin on tietenkin se, että viinaa kannetaan hytteihin pitkin iltaa sen sijaan, että sitä tuotaisiin risteilyltä kotiin, Backman sanoo.

Osaa asiakkaista linjaus on kismittänyt siksi, että tax-free-myymälässä myytävä alkoholi on huomattavasti edullisempaa kuin laivan ravintoloissa. Baareissa ja ravintoloissa luonnollisesti anniskellaan myös Ruotsin suuntaan mentäessä.

Backmanin mukaan halvan viinan myynnin rajoittaminen vain kotimatkalle on poikinut huomattavasti enemmän positiivista kuin negatiivista palautetta Gracen vierailta. Hän muistuttaa, ettei hotelleissakaan hyväksytä asiakkaiden juhlimista huoneissa.

– Olin itse paikan päällä laivalla, terminaalissa sekä myymälässä, ja aika vähän siellä oli pettyneitä. Sellainen pikku porukka on aina, joka olisi halunnut ottaa muutaman pullon ennen ulos lähtemistä, Backman sanoo.

Yhtiön Cinderella-laivalla on ollut jo vuosia samanlainen rajoitus viikonlopun iltaristeilyillä. Kesällä, lähtöjen painottuessa reittiliikenteeseen, alkoholin myynnin rajoituksia saatetaan Backmanin mukaan harkita uudelleen.

Uutista täsmennetty 30. tammikuuta. Myyntirajoitus on voimassa ainoastaan perjantaina ja lauantaina lähtevillä risteilyillä.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.