Viisikymppinen mies käytti seksuaalisesti hyväkseen kahta alle 15-vuotiasta tytärpuoltaan Turussa

Varsinais-Suomen käräjäoikeus tuomitsi vuonna 1969 syntyneen miehen kahden teini-ikäisen tytärpuolensa seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Mies tuomittiin yhden vuoden neljän kuukauden mittaiseen ehdolliseen vankeusrangaistukseen sekä korvausvelvollisuuteen.

Mies käytti seksuaalisesti hyväkseen kahta teini-ikäistä tytärpuoltaan. Ensimmäisen tytön kohdalla teot tapahtuivat kesäkuun 2003 ja kesäkuun 2006 välisenä aikana Turussa ja Koskella. Tyttö oli tapahtumien aikaan 13-15-vuotias.

Toisen tytön kohdalla tekoaika oli elokuusta 2009 heinäkuuhun 2012. Tämäkin tyttö oli tekoaikaan 13-15-vuotias. Tämän tytön kohdalla mies syyllistyi lapsen seksuaaliseen hyväksikäyttöön.

Lisäksi mies tuomittiin silloisen puolisonsa pahoinpitelystä Turussa. Tämä teko tapahtui kesäkuun 2016 ja marraskuun 2019 välisenä aikana.

Kosketteli ja teki seksuaalisia tekoja

Törkeässä lapsen seksuaalisessa hyväksikäytössä mies kosketteli ja teki muilla tavoin useita eri kertoja silloisen aviopuolisonsa lapselle seksuaalisia tekoja, jotka olivat omiaan vahingoittamaan lapsen kehitystä. Lisäksi mies oli lapsen kanssa sormella tapahtuneessa sukupuoliyhdynnässä.

Mies oli kosketellut tyttöä useita kertoja sukupuolielimen alueelta sekä vaatteiden päältä että vaatteiden alta.

Tekoja ennen tyttö oli esimerkiksi pyytänyt, että hän saisi mennä kaverinsa luo yöksi. Isäpuoli oli antanut tytölle luvan, kunhan tyttö suostui ensin miehen seksuaalisiin vaatimuksiin.

Tekoja tapahtui eniten, kun tyttö oli vielä alle 15-vuotias.

Oikeuden mukaan teossa oli kyse törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä lapsen nuoren iän vuoksi ja sen takia, että tekijä oli lapseen erityisessä luottamussuhteessa ja lapsi oli riippuvainen miehestä. Rikosta oli myös kokonaisuutena arvostellen pidettävä törkeänä, koska teot olivat toistuvia ja niissä oli pitkä tekoaika.

Kommentoi lapsen takapuolen ja rintojen kokoa

Lapsen seksuaalisessa hyväksikäytössä mies kosketteli useita eri kertoja tyttöä ja teki tälle muulla tavoin seksuaalisia tekoja.

Mies oli muun muassa useita kertoja kommentoinut tytön takapuolen kokoa ja rintoja sekä halunnut opettaa tälle bikinirajojen rajaamista siten, että mies oli ottanut kiinni tytön pikkuhousuista vetäen ne tiukasti ylös ja rajannut asianomistajan bikinirajat, koskenut useita kertoja tytön takapuolta vaatteiden päältä sekä yhden kerran suudellut tyttöä huulille painaen häntä kehollaan samanaikaisesti sohvaa vasten.

Viimeksi mainittu teko keskeytyi, kun toinen perheenjäsen tuli kotiin. Teoilla oli tavoiteltu seksuaalista kiihotusta tai tyydytystä.

Uhrit pelkäsivät miestä

Seksuaalisten hyväksikäyttöjen lisäksi mies pahoinpiteli silloista aviopuolisoaan useita eri kertoja. Mies löi puolisoaan kasvoihin ja eri puolille vartaloa sekä kuristi häntä kurkun alueelta ja aiheutti tälle kipua.

Mies kiisti syytteet ja muut vaatimukset.

Oikeus kuitenkin katsoi, että uhrien kertomukset olivat uskottavia ja muu näyttö tuki niitä.

Syytettä tukevana muuna näyttönä kuultiin törkeän lapsen seksuaalisen hyväksikäytön uhrin kanssa ennen rikoksen ilmituloa seurustellutta henkilöä ja esitettiin lausunto tytön käynneistä seksuaaliväkivaltatyössä.

Tytön oireet sopivat ja olivat yhteydessä myös syytteessä tarkoitettuun menettelyyn.

Uhrit eivät vaikuttaneet aktiivisesti asian ilmituloon ja he olivat pelänneet miestä.

Mies väitti, että uhreilla oli väärät motiivit  ja lisäksi hän puhui oikeudelle itsepuolustuksesta. Oikeus katsoi kuitenkin, ettei näille väitteille saatu riittävästi tukea. Miehen syyllisyydestä rikoksiin ei jäänyt varteenotettavaa epäilystä.

Tuomio ei ole vielä lainvoimainen.

Lue myös:

    Uusimmat