Nuorukaista syytetään 89 lapsen hyväksikäytöstä Keski-Suomessa – syyttäjät pitävät harvinaisen tiedotustilaisuuden, MTV paikalla

Keski-Suomen käräjäoikeudessa alkaa tänään käsittely poikkeuksellisen laajassa seksuaalirikosjutussa. Syyttäjät aikovat poikkeuksellisesti esitellä vyyhdin rikossyytteitä medialle iltapäivällä. MTV Uutiset on paikalla.

Parikymppistä miestä syytetään yhteensä 89 lapseen kohdistuneista seksuaalirikoksista. Syyttäjien mukaan miehen uhrit olivat rikosten tekohetkellä 5–13-vuotiaita, suurin osa 8–11-vuotiaita.

Koska kyseessä on seksuaalirikosjuttu, uhrien suojelemiseksi oikeudenkäynti tullaan todennäköisesti määräämään suurimmalta osin salaiseksi. Syyttäjät aikovat kuitenkin pitää iltapäivällä poikkeuksellisesti julkisen asiaesittelyn, jossa he kertovat tarkemmin syytteiden sisällöstä.

Tilaisuuden on kerrottu alkavan noin kello 13. MTV Uutiset on paikalla Jyväskylässä ja raportoi asiaesittelyn sisällöstä tarkemmin myöhemmin tänään. 

Kotietsinnässä löytyi 2 000 videota

Poliisi on aiemmin kertonut, että rikokset tapahtuivat sosiaalisessa mediassa, jossa mies otti yhteyttä lapsiin. Miehen epäillään esiintyneen alakouluikäisenä ja saaneen lapset lähettämään itselleen videoita, joissa he esiintyvät seksuaalisesti tai tekevät itselleen seksuaalisia tekoja.

Poliisin mukaan mies oli tallentanut videot itselleen, ja ne löytyivät häneltä kotietsinnän yhteydessä takavarikoiduilta laitteilta. Poliisi on kertonut, että videoita löytyi yhteensä noin 2  000.

Rikosnimikkeitä jutussa ovat törkeä lapsen seksuaalinen hyväksikäyttö, lapsen seksuaalinen hyväksikäyttö, seksuaalipalvelujen ostaminen nuorelta, sukupuolisiveellisyyttä loukkaavan kuvan levittäminen ja sukupuolisiveellisyyttä loukkaavan lasta esittävän kuvan hallussapito. Miehen epäillään syyllistyneen rikoksiin syksyn 2019 ja kevään 2021 välisenä aikana.

Syytteiden käsittelylle Keski-Suomen käräjäoikeudessa on varattu 32 istuntopäivää.

Lue myös:

    Uusimmat