Mainos

Viisi pointtia Leijonien MM-puolivälierään: Sveitsi on juuri oikea vastus - Sebastian Aholta lisää MM-historiaa?

16:17

Leijonat pelaa paikasta mitalipeleihin tänään MM-puolivälierässä Sveitsiä vastaan. Sveitsi on vastustajana toisaalta hyvä ja toisaalta huono Leijonille.

MAINOS

MM-puolivälierä
Suomi–Sveitsi

Torstaina klo 21.15 MTV3:lla ja C More Sport 1:llä. Studio-osuus jo klo 20.30 C Morella ja klo 21.00 MTV3:lla.

Jääkiekon MM-kisojen kaikki 64 ottelua näet C Moren suoratoistopalvelusta.

1. Vaarallinen vastustaja

Sveitsi on äärimmäisen vaarallinen, monien mielestä kaikkien aikojen paras Sveitsi. Se on paljon sanottu, vuoden 2013 huima marssi MM-hopealle on vielä tuoreessa muistissa. Päävalmentaja, entinen pelaaja, Patrick Fischer on pelaajien keskuudessa äärimmäisen arvostettu ja pelaajisto tekee Fischerin sekä toistensa puolesta kaikkensa. Sveitsi on nopea, vikkelä ja maalintekokykyinen, joten Suomen puolustuspelin pitää alkaa tänään siitä sadasosasta, kun kiekko menetetään, ettei Sveitsi saa vastaiskupeliään rullaamaan. Vaikka Leijonat saisi itse kovan paineen päälle, koko ajan pitää olla hereillä: vastustajan kyvykkäät pakit saavat pelin nopeasti poikki ja kiekon liikkeelle kovassakin myllyssä, joten toiseen päähän singahdetaan sekunneissa. Sveitsillä on valtava hinku voittaa isompansa ja edetä mitalipeleihin, joten se on varmaa, että punavalkoiset laittavat kaiken likoon.

2:01

2. Sopiva vastustaja

Sveitsi on juuri sellainen vastustaja, joka sopii Leijonille ”kuolemanotteluun”: joukkue, joka luo peliä ja ennen kaikkea yrittää voittaa eikä vain välttää tappiota. Sveitsi luottaa omaan nopeuteensa ja taitoonsa, eli Suomi on saanut rauhassa keskittyä peliin omien vahvuuksiensa kautta. Leijonien ei tarvitse muokata peliään puolivälierään, vaan sama resepti toimii kuin Kanadaa ja Yhdysvaltoja vastaan. Sveitsi on pystynyt haastamaan tässä turnauksessa itseään suuremmat, mutta toisaalta ei onnistunut alkusarjassa voittamaan Ruotsia, Venäjää tai Tshekkiä. Kaikki on Leijonien omissa käsissä.

3. Ennakkosuosikin paineet – riittääkö rohkeus?

Vaikka Lauri Marjamäki kuinka toista väittää, Suomi on ottelun selkeä ennakkosuosikki. Käännetään toisin päin, jos Suomi häviäisi, se olisi karmaiseva pettymys. Leijonilla on nimittäin käsissään jopa maailmanmestarikeitos. Kanadaa ja USA:ta vastaan Leijonat oli ennakkoluuloton ja rohkea haastaja ja sehän tunnetusti toimi. Nyt pelaajien haasteena on saada kovassa tilanteessa, jossa odotetaan vain ja ainoastaan voittoa, kaikki irti koko pelin ajan. Liika miettiminen on kostautunut tässä turnauksessa aiemminkin, joten Leijonien täytyy pitää raikkauden liekki lepattamassa, vaikka panokset ovat tapissa. Tässä kohtaa nuoruus on hyvä elementti, mutta kokeneempien pelaajien esimerkki sitäkin arvokkaampi. Jos Leijonat ei pidä menestystä tuonutta ennakkoluulottomuudesta kiinni, illasta tulee kärsimysten taival. Yksi avainpointti on myös se, pystyykö Harri Säteri antamaan maalilla rauhallisuudellaan pelaajille yhtä tukevan selkänojan kuin Kanada- ja USA-peleissä.

0:56

4. Sebastian Aho – taas uutta historiaa?

Viime pelissä Leijonien piste-ennätys, tänäänkö sama maaleissa? Kukaan suomalainen ei ole tehnyt yksissä MM-kisoissa kymmentä maalia, Aholla on tänään siihen mahdollisuus. Yksi riittäisi. Lisäksi hän voi nousta harvalukuiseen joukkoon, 41 vuoteen vain Dany Heatley on rikkonut MM-kisoissa 20 pisteen rajan. Siihen Aho tarvitsee kolme pinnaa. Ja jos Aho siihen pystyy, Leijonat on lievästi sanottuna vahvoilla.

1:19

5. Ykkösketjun tehot

Edelliseen peliin ykkösketju uusiutui, kun Eeli Tolvanen nostettiin Mikael Granlundin ja Mikko Rantasen rinnalle. Kolmikko on äärimmäisen potentiaalinen, mutta peli oli ensimmäinen, jossa Tolvanen jäi ilman maalia. Nyt kun alla on yksi yhteinen peli, kuvioita on voitu hioa paremmiksi. Tältä ketjulta on lupa odottaa tehoja tänään, mikä olisi toivottavaa myös tulevaa varten. Sikäli mikäli Leijonien pelit jatkuvat, pari maalia poistaisi kysymysmerkin sen yltä, kannattaako kolmikko pitää yhdessä vai pitääkö keksiä jotain. Ykkösketjun pitää nousta Ahon kolmikon rinnalle Leijonien pelotteeksi.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.