Viisi nuorta potki ja löi Melinan sairaalakuntoon ja jätti tajuttomana vesilätäkköön – "Kuulin heidän nauravan, kun he pahoinpitelivät minua"

Katso pysäyttävä tarina: Viisi nuorta potki ja löi Melinan sairaalakuntoon ja jätti tajuttomana vesilätäkköön 8:01
Katso pysäyttävä tarina: Viisi nuorta potki ja löi Melinan sairaalakuntoon ja jätti tajuttomana vesilätäkköön

MTV Uutiset Live tapasi Melina Pihan Helsingissä Harjun Nuorisotalon edustalla, missä hänet pahoinpideltiin ja ryöstettiin viikko sitten. Katso yllä olevalta videolta, mitä hän itse muistaa traagisista tapahtumista. 

Keskiviikko oli ehtinyt jo vaihtua torstaihin – kello oli noin kaksi yöllä. Oli pilkkopimeää, mutta Harjun Nuorisotalon seinustan valot valaisivat rakennuksen edustalla olevia korkeita askelmia. 

Melina Piha istahti ylimmälle askelmalle. Hän sytytti sikarin ja pohti päivän tapahtumia – aivan kuten oli tehnyt niin monena muunakin iltana, tutussa ympäristössään.

Aiemmin päivällä Piha oli ollut Nuorisotalon edustalla Dallapen puistossa antamassa ruokaa ja keskustelemassa huumeriippuvaisten ihmisten kanssa. 

Hän on jo pitkään tehnyt vapaaehtoistyötä narkomaanien parissa. Aikaakin on, sillä hän on työkyvyttömyyseläkkeellä autokolarissa saamansa niskavamman takia.

Tuo tavanomaiselta tuntunut vuorokausi muutti kuitenkin nopeasti kurssiaan.

"Kuulin heidän nauravan, kun he pahoinpitelivät minua"

Tuona torstain vastaisena yönä Piha havaitsi viisihenkisen porukan lähestyvän häntä erittäin suoraviivaisesti ja nopeasti. He huokuivat aggressiivista energiaa. 

Piha pyysi tavalliselta näyttäviä nuoria häipymään. Hän halusi nauttia sikaristaan ja kuulokkeissaan soivasta musiikista rauhassa. 

Pyynnöt kaikuivat kuitenkin kuuroille korville. Alkoi silmitön väkivalta, joka tuntui vain jatkuvan ja jatkuvan. 

– Ole onnellinen, etten mä tapa sua, Piha muistaa yhden nuorukaisen sanoneen samalla, kun hän iski nyrkkiään Melinan kasvoihin.

Lukuisten nyrkiniskujen ja päähän kohdistuneiden potkujen jälkeen nuoret kaikkosivat – Pihan omaisuutta mukanaan. Piesty nainen oli jätetty tajuttomana makaamaan vesilätäkköön, yksin pimeyteen.

– Näillä nuorilla oli vielä hauskaa, kuulin heidän nauravan, kun he pahoinpitelivät minua, Piha sanoo ja purskahtaa itkuun. 

Kun Piha lopulta virkosi, hän oli kylmissään ja kivuissaan, eikä paikalla näyttänyt olevan ketään, joka huomaisi hänen hätänsä. Mitä sitten tapahtui? Katso jutun alussa olevalta videolta Melinan itsensä kertomana. 

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Poliisi vahvistaa tapauksen, vaan ei vielä tutki

Helsingin poliisista vahvistetaan MTV Uutisille, että Harjun Nuorisotalolla tapahtunut pahoinpitely ja ryöstö ovat heidän tiedossaan. 

Samalla ryöstötutkinnoista vastaava rikoskomisario Tapio Hyvönen sanoo, ettei tutkinta asian suhteen ole nytkähdellyt eteenpäin. Kaksi nuorta miestä ja kolme nuorta naista ovat siis edelleen karkuteillä. 

Piha itse tietää kertoa, että esitutkintaa tapauksessa ei ollut tiistaihin (1.11.) mennessä vielä aloitettu – ja tuskin ollaan pian aloittamassakaan. 

Toivo elää valtavista ruuhkista huolimatta

Tapahtumayönä Piha ei osannut kuvailla tekijöitä tai tapahtumakulkua poliisille kovinkaan tarkasti. Muisti on palannut vähitellen, ja siksi Piha on halunnut keskustella uudemman kerran poliisin kanssa. 

Piha antoi haastattelun MTV Uutisillekin siksi, että tekijät saadaan kiinni ennen kuin he käyvät vielä jonkun muunkin kimppuun. Ja tappavat.

– Kävin maanantaina Pasilan poliisiasemalla, kun puhelimella ei saa ketään kiinni – olen soittanut lukemattomia kertoja. 

Pitkän jonotuksen jälkeen Piha pääsi antamaan tarkemmat kuvaukset poliisille – tosin laihoin tuloksin. 

– He vain sanoivat, että on yksinkertaisesti niin mielettömät ruuhkat, että oli tilanne mikä tahansa, kaikessa kestää, Piha sanoo pettyneenä.

Vaikka Piha joutuu vielä odottamaan sitä, että hänen tapaustaan päästään poliisivoimin tutkimaan, hän on toiveikas sen suhteen, että tekijät jäävät vielä kiinni.

– Toivottavasti se on ennemmin kuin myöhemmin.

Juttua muokattu 2.11.2022 kello 10.53: Lisätty tieto siitä, että havainnoista voi ilmoittaa poliisille. Poistettu tarkemmat Melinan antamat tuntomerkit jutun lopusta 3.11. klo 10.17. 

Lue myös:

    Uusimmat