Viisi neuvoa naisille työelämässä – "Voisivat ottaa oppia miehiltä"

Miten viisikymppinen nainen pärjää tämän päivän työelämässä? 25:18

Naisen 9 työelämää -kirjan kirjoittajat Pia Lindroos ja Päivi Lipponen keskustelivat Studio55.fi-lähetyksessä työelämässä tapahtuvista muutoksista ja siitä, miten muutoksiin voi sopeutua paremmin.

– Mielestäni naiset voisivat oppia todella paljon miehiltä työelämässä erilaisia asioita, Pia Lindroos sanoo.

Lindroos on kiinnittänyt huomiota esimerkiksi miesten ryhmätyötaitoihin.

– Miehet osaavat toimia hyvin porukassa, laumana. Vaikka he jossain palaverissa ottaisivat kiivaastikin jostain asiasta yhteen, niin sitten mennään kimpassa kuitenkin syömään, eikä jäädä muistelemaan menneitä.

Lindroos arvelee, että miehillä voi olla myös armeijasta omaksuttuja työelämätaitoja.

– En tiedä onko se armeijasta peräisin vai mistä, mutta olen pannut merkille, että miehet ovat todella usein ajoissa palavereissa paikalla. He ehkä myös tekevät niin kuin pomot käskevät, koska he ovat oppineet sen komentoketjusysteemin. Kyllä siinä naisetkin voisivat ottaa mallia siltä puolelta.

– Miehet eivät ehkä sillä tavalla hae asioista merkityksiä, joita ei ole olemassa. Ehkä he ovat vähän suurpiirteisempiä. Mielestäni se on aika hyvä toimintatapa, Lindroos sanoo.

Päivi Lipponen korostaa, että sekä naisilla että miehillä on omat vahvuutensa ja molempia tarvitaan työyhteisössä.

– Olen kyllä tykännyt kovasti, jos työyhteisössä on miehiä ja naisia, ja pitäisin hyvin tärkeänä sitä, että siellä on sitä molemminpuolista osaamista. Kyllä naisilla ja miehillä on elämänkokemuksenkin kautta kertynyt vähän erilaista taitoa, ja sen takia meitä molempia tarvitaan työpaikalla. Ihan samalla tavalla kuin me tarvitsemme eri ikäisiä ihmisiä työpaikoilla.

Miten työelämän muutoksiin voi sopeutua? Katso koko lähetys!

Lue myös:

    Uusimmat