Viisi myyttiä naisen seksuaalisuudesta – totta vai tarua? Testaa tietosi!

Naisen neitsyyden näkee hameen alle kurkistamalla? Kuukautisten aikana ei voi tulla raskaaksi! Vaihdevuodet vievät seksihalut? Tiedätkö, ovatko nämä myytit naisten seksuaalisuudesta ja vartalosta totta vai tarua? Ota selvää!

Myytti 1: Neitsyyden näkee sukupuolielimistä.

Lääkärit eivät voi olla varmoja pelkkiä sukupuolielimiä tuijottamalla, onko nainen ollut seksuaalisesti aktiivinen vai ei. Neitsyyttä ei voi siis tarkastaa sellaisella yksinkertaisella toimenpiteellä, kuten immenkalvon tarkastelulla. Jotkut kuitenkin kuvittelevat edelleen, että immenkalvo sinetöi emättimen ennen neitsyyden menettämistä.

Myytti 2: Antibiootit muuttavat e-pillerit epäluotettaviksi.

Pelkällä e-pillerillä ei taata sataprosenttisen varmaa ehkäisytulosta, mutta antibioottien samanaikainen syöminen ei vaikuta mitenkään tähän faktaan. Jotkut rifampisiinia sisältävät tuberkuloosilääkkeet saattavat kuitenkin vaikuttaa e-pillereiden luotettavuuteen.

Myytti 3: Miehet ja naiset tarvitsevat yhtä paljon unta.

Kääntyily ja vääntelehtimin sängyssä unta etsiessä korottaa naisten elimistössä insuliinitasoa ja tulehdusarvoja. Vuonna 2007 Warwickin yliopistossa suoritetun tutkimuksen mukaan naiset, jotka nukkuivat viisi tuntia tai vähemmän, kärsivät kaksi kertaa todennäköisemmin verenpainetaudista kuin naiset, jotka nukkuivat seitsemän tuntia tai enemmän yönä. Miehillä tällaista korrelaatiota ei löytynyt.

Myytti 4: Vaihdevuodet vievät seksihalut.

Vaikka vaihdevuosien tuomat kuumat aallot ja epämiellyttävä yleinen olotila saattaakin vaikuttaa halukkuuteen, ei menopaussi itsessään vähennä seksihaluja.

Myytti 5: Nainen ei voi tulla raskaaksi kuukautistensa aikana.

Vaikka kuukautisten aikana hedelmöittyminen onkin epätodennäköistä, se ei kuitenkaan ole mahdotonta. Kun siittiö on päässyt naisen sisälle, saattaa se odottaa munasolua jopa viikon.

Lue myös:


AVA

Kuvat: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja