Viisi merkkiä, jotka paljastavat paljon terveydestäsi – näitä et ole tullut edes ajatelleeksi!

Vaikka erilaisia urheilusuorituksia pidetään usein hyvän kunnon mittarina, ne eivät kerro koko totuutta. Seuraavat viisi vähemmälle huomiolle jäänyttä merkkiä paljastavat, kuinka hyvällä tolalla terveytesi todellisuudessa on.

Jos tunnistat seuraavat väitteet omasta elämästäsi, voit onnitella itseäsi. Terveytesi on todennäköisesti oikein hyvällä mallilla!

1. Syöt nälkään ja osaat lopettaa, kun olet täynnä

Oman kehon kuuntelu ja terve suhde ruokaan ovat avainasemassa, kun puhutaan terveydestä. Tarkkaile siis omaa syömiskäyttäytymistäsi; kuulutko niihin, jotka ahmivat ruoan alas yhdeltä seisomalta, vai niihin, jotka osaavat syödä vain sen verran, että tuntevat olonsa täydeksi?

Jos kuulut jälkimmäiseen ryhmään, voit todennäköisesti erinomaisesti niin fyysisesti kuin psyykkisestikin. Jos näin ei ole, kannattaa omat syömistottumukset laittaa syyniin – ihan jo terveytesi tähden. 

2. Syöt tarpeeksi

Ruokavaliolla on vaikutusta moneen eri seikkaan aina immuunipuolustuksesta päivittäiseen jaksamiseen, ja tästä syystä onkin äärimmäisen tärkeää syödä riittävästi monipuolista ruokaa. Kun syöt riittävästi ja monipuolisesti eri ruokaryhmistä, tunnet olosi taatusti terveemmäksi kuin liian niukan tai yksipuolisen ruokavalio avulla.

3. Jaksat kävellä rappusia

Maraton tai muu äärimmäinen urheilusuoritus ei ole ainoa terveyden mittari. Asiantuntijoiden mukaan jo se, että jaksat kävellä rappusia kaksi kerrosta pysähtymättä, on hyvä merkki. Jos selviät rappusista helposti, se kertoo asiantuntijoiden mukaan siitä, että elimistösi jaksaa suoriutua korkean intensiteetin harjoituksista.

4. Sinulla on tarpeeksi energiaa tehdä, mitä haluat

Terveytesi voidaan sanoa olevan hyvällä mallilla, jos pystyt suoriutumaan tehtävälistastasi suunnitelmien mukaisesti, sillä askareiden hoitaminen vaatii sekä fyysisiä että psyykkisiä voimavaroja. Jos tavallisetkin askareet tuottavat sinulle ylitsepääsemättömiä vaikeuksia, kannattaa asiasta huolestua. 

5. Heräät ilman herätyskelloa

Hyvät yöunet ovat terveytemme elinehto, ja jos tunnet olosi levänneeksi yöunien jälkeen, olet voittaja. Asiantuntijoiden mukaan hyvästä terveydestä kertoo myös se, jos heräät joka aamu samaan aikaan ilman herätyskelloa.  

Lähde: TheSun

***

0:56

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja