Viinivinkit syksyn metsäsienille

Nappaa viiniasiantuntijan juomavinkit syksyn metsäsieniruokien kylkeen.

Makuja-keittiössä perehdytään torstaiaamuisin ruoan ja viinin kiehtovaan liittoon, kun suosittua Viinipiru-blogia pitävä viiniasiantuntija Arto Koskelo pisteyttää viikon juomavalintoja ja opastaa suomalaisia tv-katsojia viininjuonnin pariin.

Koskelo arvio päivän ruoan kylkeen valittuja viinejä leikkimielisesti samppanjavispilöillä. Viinit voivat siis saada pisteitä yhdestä samppanjavispilästä viiteen samppanjavispilään.

Viinivinkit syksyn metsäsienille

Torstaina 15.8.2013 Makuja-kokki Pekka Terävä valmisti sesonkiin sopivaa herkkuruokaa metsäsienistä ja perunoista. Arto Koskelo valitsi viinit päivän ruoalle:

Viña Maipo Chardonnay 2012, 6,98 €
Tuote Alkon sivuilla

Pisteet: 3/5 vispilää

– Terävähappoinen, miellyttävän sitruksinen, puhdaspiirteinen, teknisesti virheetön ja edukkaaksi pulloksi maistuva esitys. Ei maailman persoonallisin esitys, mutta kutosella alkavaan hintaan nähden mainio, Koskelo arvio

Beaujolais Bernolin 2011, 8,98 €
Tuote Alkon sivuilla

Pisteet: 2/5 vispilää

– Marjaisuutta yrttisellä klangilla, kypsää karpaloa, mukavaa hapokkuutta suht kevyessä kokonaisuudessa. Simppeli, melko suoraviivainen viini, joka hoitaa hommansa ruokapöydässä vähäeleisesti, mutta ei kirvoita sen kummoisempia hurraahuutoja suurelta Beaujolaisin ystävältä, Koskelo Arvio.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja