Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Viinivinkit seepialle eli mustekalalle

Pikkuseepiaa ja paprikaa
Pikkuseepiaa ja paprikaa
Julkaistu 29.08.2013 10:49

Nappaa viiniasiantuntijan juomavinkit pikkuseepian eli mustekalan kaveriksi.

Makuja-keittiössä perehdytään torstaiaamuisin ruoan ja viinin kiehtovaan liittoon, kun suosittua Viinipiru-blogia pitävä viiniasiantuntija Arto Koskelo pisteyttää viikon juomavalintoja ja opastaa suomalaisia tv-katsojia viininjuonnin pariin.

Viinipiru valloittaa Makuja-keittiön: "Suomalaiset mainettaan parempia viininjuojia"

Koskelo arvio päivän ruoan kylkeen valittuja viinejä leikkimielisesti samppanjavispilöillä. Viinit voivat siis saada pisteitä yhdestä samppanjavispilästä viiteen samppanjavispilään.

Viinivinkit pikkuseepialle

Torstaina 29.8.2013 Makuja-kokki Pekka Terävä valmisti herkullista gourmetruokaa yksinkertaisella reseptillä: pikkuseepiaa ja paprikaa. Arto Koskelo valitsi viinit päivän ruoalle:

Leyenda Fino -sherry, 6,99 €
Tuote Alkon sivuilla

Pisteet: 4/5 vispilää

– Sherry on kuningasjuoma, joka ei ole ollut vähään aikaan muodissa. Se on eräänlainen vastakohta nykyisin suositulle viinityylille, koska siinä on hedelmäisyyttä vain nimeksi ja se on kypsynyt vuosikausia ennen pölähtämistään hyllyihin. Samasta syystä sherryn hintalaatusuhde on mainio. Leyendan intensiivisessä mantelisessa tuoksussa on merellisyyteen viittaavaa suolaisuutta. Maku on poikkeuksellisen vivahteikas ja kohtuullisen pitkä, erinomainen yhdistelmä merenelävien kanssa, Koskelo arvio

La Liebre y la Tortuga Albariño 2011, 9 ,98 €
Tuote Alkon sivuilla

Pisteet: 3/5 vispilää

– Melonisen ja suun täyttävänä starttaava viini taipuu nopeasti greippisyyteen, hentoon kukkaisuuteen ja tuntuvaan mineraalisuuteen. Maku on runsas olematta veltto tai raskas, kiitos eläväisen hapokkuuden ja maltillisen volttitason. Loppumaku on hintaan nähden pitkä. Kiva viini, etenkin jos satut pitämään aromaattisista valkoviineistä, kuten sauvignon blanceista.

Sumo video id

(MTV3)

Lisää aiheesta:

Nämä kolme viiniä asiantuntija ostaisi juhannukseksiNoin 10 euron löytö Alkosta! Asiantuntijat valitsivat parhaan roseeviinin 2024Oletko maistanut? Vuoden 2021 paras roseeviini on valittu – kärkikolmikossa mukana yllättäjäViinilehti: Vuoden 2020 paras roseeviini on tässä – roseiden kuningatar on 9 euron löytö!Ravintola-arvostelu: Tiiliholvi, Tampere ja Torres-viinintekijäillallinenJuotavaa juhannukseksi? Tässä ovat Alkon parhaat tonkkaviinit 2017
ViinivinkitLifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Viinivinkit
  • 17.6.17:16
    Viinit

    Nämä kolme viiniä asiantuntija ostaisi juhannukseksi

  • 11.6.14:00
    Viinit

    Parhaaksi valittu roseeviini maksaa alle 15 euroa: "Kilpailujen kestomenestyjä"

  • 14.5.14:00
    Viinit

    Vuoden 2025 parhaat hanaviinit on valittu – voittajajuomat selvitettiin sokkona

  • 10.06.202312:02
    Viinit

    Miten toimia ravintolassa, kun tarjoilija kehottaa maistamaan viiniä? Viinitollo neuvoo

  • 10.06.202309:43
    Alkoholi

    "Viinitollo" Maija Männistön mukaan suomalaisia askarruttaa avatun viinin säilyminen – "Ei pilaannu samalla tavalla kuin jauhelihapaketti"