Viinivinkit seepialle eli mustekalalle

Nappaa viiniasiantuntijan juomavinkit pikkuseepian eli mustekalan kaveriksi.

Makuja-keittiössä perehdytään torstaiaamuisin ruoan ja viinin kiehtovaan liittoon, kun suosittua Viinipiru-blogia pitävä viiniasiantuntija Arto Koskelo pisteyttää viikon juomavalintoja ja opastaa suomalaisia tv-katsojia viininjuonnin pariin.

Koskelo arvio päivän ruoan kylkeen valittuja viinejä leikkimielisesti samppanjavispilöillä. Viinit voivat siis saada pisteitä yhdestä samppanjavispilästä viiteen samppanjavispilään.

Viinivinkit pikkuseepialle

Torstaina 29.8.2013 Makuja-kokki Pekka Terävä valmisti herkullista gourmetruokaa yksinkertaisella reseptillä: pikkuseepiaa ja paprikaa. Arto Koskelo valitsi viinit päivän ruoalle:

Leyenda Fino -sherry, 6,99 €
Tuote Alkon sivuilla

Pisteet: 4/5 vispilää

– Sherry on kuningasjuoma, joka ei ole ollut vähään aikaan muodissa. Se on eräänlainen vastakohta nykyisin suositulle viinityylille, koska siinä on hedelmäisyyttä vain nimeksi ja se on kypsynyt vuosikausia ennen pölähtämistään hyllyihin. Samasta syystä sherryn hintalaatusuhde on mainio. Leyendan intensiivisessä mantelisessa tuoksussa on merellisyyteen viittaavaa suolaisuutta. Maku on poikkeuksellisen vivahteikas ja kohtuullisen pitkä, erinomainen yhdistelmä merenelävien kanssa, Koskelo arvio

La Liebre y la Tortuga Albariño 2011, 9,98 €
Tuote Alkon sivuilla

Pisteet: 3/5 vispilää

– Melonisen ja suun täyttävänä starttaava viini taipuu nopeasti greippisyyteen, hentoon kukkaisuuteen ja tuntuvaan mineraalisuuteen. Maku on runsas olematta veltto tai raskas, kiitos eläväisen hapokkuuden ja maltillisen volttitason. Loppumaku on hintaan nähden pitkä. Kiva viini, etenkin jos satut pitämään aromaattisista valkoviineistä, kuten sauvignon blanceista.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja